Kultura

Nagrađene Alma Prica i Doris Šarić-Kukuljica

almaprica 1

Na jubilarnoj dvadesetoj dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta, koja je održana ovu subotu,  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, glumica Alma Prica osvojila je nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u predstavi Medeja.

Drugi premijerni dramski naslov 63. Dubrovačkih ljetnih igara, Euripidov antički klasik „Medeja“u režiji Tomaža Pandura  ostvaren je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, a premijerno je prikazan 3. kolovoza na Lovrjencu. Nakon uspješno odigranih šest predstava u Dubrovniku, Medeja je zatvorila i ugledni jubilarni 60. Ljubljanski festival izazvavši veliki interes medija i publike a jednaki uspjeh doživjela je i u Zagrebu.

Žiri za nagradu u sastavu: Boris Svrtan – predsjednik te članovi – Jasmina Božinovska-Živalj, Zdenko Jelčić, Marijana Nola, Tomislav Pavković dodijelili su nagradu Almi Prici a nominirane su bile Sandra Lončarić Tankosić i Ksenija Marinković.

Osim nagrade Almi Prici za ulogu Medeje u predstavi "Medeja", Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu osvojila je Doris Šarić-Kukuljica.
 

Pročitajte još

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist