Kultura

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Dubrovčanin Marin Gozze najbolji scenograf!

tiha noc web

Veliki broj nominacija za koprodukcije Kazališta Marina Držića golemo su priznanje same po sebi. Zato čestitamo još jednom svim nominiranima za umjetnička ostvarenja u predstavama: ‘Vidi kako Lokrum pere zube’, ‘Nora – kuća lutaka’ i ‘Majka Hrabrost i njezina djeca’. Posebno našoj Mirej Stanić koja se u žestokoj konkurenciji našla među 3 nominirane glumice za najbolju sporednu ulogu. Također našem Franu Maškoviću koji je bio nominiran za najbolju glavnu mušku ulogu u predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’ autorskog projekta Romana Nikolića u produkciji Umjetničke organizacije Kazališna družina Arterarij iz Zagreba.

Nagrada za najbolju kazališnu scenografiju uručena je Marinu Gozzeu za dramu ‘Tiha noć’ Miljenka Smoje i Ivice Ivaniševića u režiji Gorana Golovka i produkciji HNK Split.

Podsjetimo, Gozze je u dva navrata bio ravnatelj Kazališta Marina Držića. Njegovi se počeci vezuju uz Studentski teatar Lero, a zanimljivo je svakako da je njegova prva scenografija bila za diplomsku predstavu velikog redatelja Ivice Kunčevića 1972. Čestitamo!

Foto: HNK Split

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist