Grad

NADGLEDAJU NAS IZ ZRAKA Gradska civilna zaštita koristi privatne dronove za nadzor

dron copacabana

U poslijepodnevnim satima poviše plaže Copacabana prelijetao je dron, a nakon čega su u izvid pristigli pripadnici Civilne zaštite. Na upit novinara čiji je dron prelijetao iznad plaže, pripadnici Civilne zaštite su odgovorili kako se radi o njihovom dronu kojim nadgledaju pojedina područja u Lapadu. Budući da građani Dubrovnika dosad nisu upoznati s činjenicom da pripadnici Civilne zaštite nadgledaju situaciju na terenu dronom, odgovor smo odlučili potražiti od načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika Stjepka Krilanovića. Istaknuo je kako je riječ o privatnom dron koji se koristi za lakši pregled terena.
-Dron posjeduje pripadnik Civilne zaštite G. K. Lapad. Za dron posjeduje sve potrebne dozvole i let je uredno prijavljen – rekao je.
Inače, na press konferenciji protekle nedjelje (5. travnja), načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo rekao je kako je županija nabavila dronove kroz razne projekte, a koji nisu vezani za koronavirus. Naglasio je tada kako nema potrebe za nadgledanjem dronovima, ali ako bude potreba, i ta će se solucija iskoristiti.

Naglasimo kako nitko od nadležnih u posljednjih tjedana dana nije obavijestio javnost da će koristiti dronove za nadgledanje javnih površina.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

ZBOG TRIATHLONA Pogledajte kako će Libertas prometovati

Dulist

Ugostitelji još ovu zimu rade kao i dosada – Odluka stupa na snagu od 1. siječnja

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist