Postoji jedan sastojak koji će vašoj čokoladnoj torti dati nevjerojatan, kremast okus. No, ‘na prvu’, vjerojatno ćete odbiti tu pomisao.
Čarobni sastojak je, vjerovali ili ne – majoneza. Zvuči čudno, zar ne? No, kulinarski stručnjaci diljem svijeta tvrde kako upravo majoneza daje božanstven okus. Portal punkufer.hr donosi recept, kao i priču o povijesti dodavanja majoneze u torte. Pa, isprobajte!
Sastojci za čokoladnu tortu s majonezom:
400 grama brašna
135 grama gorkog kakaa
1 i ¼ čajne žličice sode bikarbone
¼ čajne žličice praška za pecivo
3 jaja
340 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
250 ml majoneze
320 ml vode
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje i stavite ga po strani.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pečenje.
3. U drugoj zdjeli mikserom istucite jaja, ekstrakt od vanilije i šećer oko tri minute i na velikoj brzini dok smjesa ne postane pahuljasta. Smanjite brzinu i dodajte majonezu. Ovdje saznajte kako napraviti tortu od krem sira i čokolade.
4. U smjesu postepeno dodajte preostale suhe sastojke i vodu dok ne dobijete jednoličnu masu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne primijetite da je biskvit gotov.
5. Pustite ga da se ohladi, pa ga premažite čokoladnom glazurom. Dobar tek!