Aktualno

NA PONOS SVIMA Čestitke i pokloni najboljima u turizmu!

tz zupanija043

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice županije danas su u hotelu Lapad čestitali i dodijelili poklone nagrađenim destinacijama, subjektima i pojedinacima županije na Danima hrvatskog turizma, održanim krajem listopada u Bolu na Braču.

Čestitke i poklone primili su: Grad Dubrovnik (ukupni šampion hrvatskog turizma i najuspješnija city break destinacija), Općina Konavle (najuspješnija destinacija ruralnog turizma), Cadmos village iz Konavala (nominirana za inovaciju godine), Katija Zvone-Krmek iz Jadranskih luksuznih hotela (najbolja djelatnica prodaje i marketinga u turizmu), Mateo Gverović iz Valamar Riviere (najbolji kuhar), hotel Valamar Lacroma Dubrovnik (najbolji kongresni hotel), hotel Dubrovnik Palace (najbolji odmorišni hotel s pet zvjezdica), hotel Neptun (najbolji odmorišni hotel s četiri zvjezdice), hotel Valamar Dubrovnik President (najbolji wellness hotel), hotel The Pucić Palace (najbolji mali i prijateljski hotel), hotel Villa Dubrovnik (najbolji jedinstveni luksuzni hotel, luksuzni hotel i hotel godine), Kamp Lupis, Lovište (najbolji mali kamp), ACI Marina Dubrovnik (nominirana najbolja srednja marina).

Suvlasnik prve kuće na stablu u Hrvatskoj Cadmos village-a tvrtke Terra mare iz Konavala (nominirane za inovaciju godine), Goran Jerković rekao nam je da ključ uspjeha leži u dobrim idejama.
– Moj suradnik Zoran Ateljević i ja imamo puno poslovnih ideja i odvažili smo se krenuti u njihovu realizaciju. Prvo smo počeli sa stvaranjem adrenalinskog parka u Konavoskom polju, a kuću na stablu smo dovršili do 1. srpnja ove godine i već smo krenuli s iznajmljivanjem. Dojmovi turista su pozitivni, tako da očekujemo da će se ta investicija vrlo brzo isplatiti – rekao nam je Jerković te ustvrdio da dubrovački kraj ima puno neiskorištenog potencijala u takvom tipu turizma.
– Današnji turisti dolaze radi sunca, mora i Dubrovnika. Agencije im upravo to nude, uključujući zastarjele izlete u Mostar, Crnu Goru, na Korčulu itd. Međutim, za ovaj oblik turizma, koji mi razvijamo, zaista postoji dosta neiskorištenog potencijala. Mislim da je jako bitno da se Grad Dubrovnik, Županija i sve općine uključe u ovakav oblik turizma jer potencijal je stvarno velik – zaključio je Jerković.

Župan Dobroslavić je ustvrdio da je ovo rekordna turistička godina te čestitao svim turističkim djelatnicima i službama zaslužnim za uspjeh turizma. Osim toga, Dobroslavić se osvrnuo na najavljenu poreznu reformu te naglasio da se na prethodno održanom turističkom vijeću Turističke zajednice županija većina složila kako najavljeno podizanje PDV-a u turizmu nije dobro.

Viktor Matić

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist