Županija

NA PLOČAMA Županija ustupila stan dubrovačkoj bolnici

bolnica 1

Na sjednici Županijske skupštine donesena je odluke kojom je Županija ustupila na korištenje stan koji ima u vlasništvu na predjelu Ploča za potrebe smještaja liječnika koji rade u OB Dubrovnik.

– Slijedom neuspjelih pokušaja prodaje, ali i slijedom rasprave o tome što je najbolja namjena za taj stan poslali smo upit bolnici jesu li zainteresirani. Oni su rekli da je to za njih dobro rješenje i da će time pokušati riješiti pitanje gostujućih liječnika i da se bolnici ustupi stan na tih pet godina. To je naš mali doprinos da bismo imali kvalitetniji zdravstveni sustav – rekao je uvodno župan.

Predsjednica Skupštine Vilma Kosović rekla je kako je ovo hvalevrijedna odluka te kako je o ovom problemu u više navrata razgovarala sa županom Dobroslavićem i gradonačelnikom Frankovićem.

– Mislim da je rješenje da se bolnici ustupi zemljište na kojem se može izgraditi zgrada kako bi mladi liječnici mogli riješiti svoje stambeno pitanje – rekla je Kosović. Točka je usvojena jednoglasno.

Na sjednici je također usvojen i Program zaštite okoliša Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje od 2018. – 2021. godine., prihvaćeno je Izvješće o provedbi programa ‘Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’ u 2017. godini., a doneseno je i nekoliko odluka vezanih za koncesije na pomorskom dobruz te u Malostonskom zaljevu.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist