DuList IN

NA LOKRUMU Počela proslava Međunarodnog dana mladih

dan mladih lokrum 8

Međunarodni Dan mladih koji se inače slavi 12. kolovoza, ove godine uživa bogati trodnevni program.

Manifestacija je otvorena u četvrtak na Lokrumu, na specifičan način – borbom mačevima koja je bila uvertira u prezentiranje knjige ‘Republika kamena’ spisateljice Tanje Radman. Knjiga je posebno zanimljiva zbog svoje radnje koja je smještena u Dubrovnik, a likovi su također stari poznati Dubrovčani.

U slobodno vrijeme, točnije do plesnog nastupa, djeca i mladi uživali su u čarima Lokruma, kupali se, sunčali, igrali, trenirali, ali i istraživali ovaj prekrasan otok.

Večernji plesni program započeo je u 20 sati gdje je publiku pozdravio ravnatelj Rezervata Lokrum, Mario Tevšić, te izrazio zadovoljstvo organiziranjem ovakvih i sličnih stvari na prekrasnoj pozornici. Dubrovački plesni klubovi izdvojili su svoje najbolje korografije te na plesnom podiju pokazali pravu umjetnost i profesionalnost. Izvedeno je 20 točaka, a sudjelovali su: Step’n jazz, PS Lazareti, Convivo, Baletna škola Luke Sorkorčevića, Čudesni koraci, Zumba i 3V.
Danas se program proslave nastavlja u Kino Slavici u 17 sati tribinom na temu ‘Aktivizam mladih’ koju će voditi Hrvoje Kovač, a u 20 sati očekuje nas mnoštvo bendova i pjevača, točnije glazbena večer.

Udruga za mlade Maro i Baro preko svog glavnog programa INFORMADUR – Informativni centar za mlade grada Dubrovnika i Udruga mladih Orlando uz financijsku podršku Grada Dubrovnika te suradnju Kinematografa Dubrovnik i Rezervata Lokrum organizirali su proslavu Međunarodnog Dana mladih.

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist