Politika

NA LISTI TOP PET NAJRASTROŠNIJIH Što smo sve platili Mareliću i Šimunoviću?

Marelic Simunovic

U analizi ukupnih ekstra troškova zastupnika prošlog saziva Hrvatskog sabora kroz četiri godine, neka široj javnosti nepoznata imena, a Dubrovčanima ipak poznatija, isplivala su na vrh liste najrastrošnijih.

Na listi su se našla i dva imena iz naše županije, Mladen Marelić, korčulanski SDP-ovac i Ivan Šimunović, član gradskog HSP-a Ante Starčević koji danas sjedi u gradskom vijeću u koaliciji s HDZ-om.

Kako donosi tportal, Mladen Marelić je u četiri godine potrošio ukupno 488 tisuća posebnih troškova. Od toga iznosa pola je utrošeno na korištenje automobia u službene svrhe, odnosno 248,7 tisuća kuna. Dok je Ivan Šimunović na korištenje automobila u privatne svrhe potrošio ukupno 163 tisuće kuna u dvije godine. Podsjetimo, Šimunović je u Sabor ušao 2013. godine kao zamjenik Ruže Tomašić.

Od svih dodatnih povlastica koje je mogao koristiti Marelić nije iskoristio samo pravo na dnevnice, dok se Šimunović ‘odrekao’ prava na naknadu troškova za stanarinu i režije.

Za odvojeni život Marelića porezni obveznici platili su 42 tisuće kuna, dok je taj iznos kod Šimunovića iznosio 26 tisuća. Marelić je za stanarinu utrošio 133,2 tisuće kuna, dok su troškovi za režija bili 11,2 tisuće kuna.

Šimunoviću smo nadoknadili troškove za cestarinu od 16100 kuna, javnoga prijevoza 450 kuna, aviona 14 tisuća, a dobio je i 1600 kuna dnevnica. Ukupni iznos njegovih povlastica je 221 tisuća kuna.
Marelićeve cestarine iznosile su 40,6 tisuća kuna, avion 4100 kuna, dok je javni prijevoz iznosio 8 tisuća kuna.

Uz dva imena iz Dubrovačko-neretvanske županije na listi su se našli i Jakša Baloević (Novi val), Valter Boljunčić (IDS) i Mile Horvat (SDSS). Od pet najrastrošnijih zastupnika vrh liste drži Mladen Marelić.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist