Aktualno

Na Kampusu predstavljen projekt “Nautour”

NauTur projekt

Završna promocija rezultata projekta „Zajednička promocija i povećanje sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju – Nautour” održala se u Sveučilišnom kampusu.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora, a ciljeve i rezultate zajedno su predstavili partneri projekta iz Hrvatske –  Vinka Jurić iz Hrvatskog hidrografskog instituta kao vodeći partner, prorektor prof. dr. sc. Željko Kurtela u ime Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, i partneri projekta iz Crne Gore: Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kao vodeći partner, te Biljana Božović, predstavnica nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Projekt je trajao 23 mjeseca, a ukupna vrijednost mu je 451.928,36 eura.  

Osnovni cilj mu je bio unapređenje turističkog, posebno nautičkog potencijala Dubrovačko-neretvanske županije i Crnogorskog primorja kroz zajedničku promidžbu kao jedinstvene turističke cjeline bogatog kulturnog i prirodnog nasljeđa, odnosno povećanje kvalitete usluge, kroz podizanje razine sigurnosti u nautičkom turizmu.

Osim održanog niza aktivnosti te izrađene web stranice www.nautour.info,  napisan je nautičko-turistički vodič područja za jahte i megajahte, te su osmišljene i prekogranične nautičko-turističke plovidbene rute za njih.

Organizirano je i nekoliko okruglih stolova, prezentacija i promocija programa za sve nositelje aktivnosti u turističkom i sigurnosnom dijelu nautičkog turizma, kao i za nautičare te institucionalno jačanje i podrška uspostavi Hidrografskog odjela unutar Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

Pročitajte još

Stižu drakonske kazne zbog klima uređaja na pročeljima

Dulist

Klapa Kaše osvojila je treću nagradu publike u Šibeniku

Dulist

Prva misa don Roberta Ćibarića u Župi sv. Vida u Trstenom

Dulist