Županija

NA DESET GODINA Županija daje u koncesiju dio pomorskog dobra ispred Šeherezade

seherezada 01

Županijski će vijećnici na 15. sjednici Županijske skupštine DNŽ koja će se održati sljedećeg petka, odlučivati o davanju koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred Vile Sheherezade i to u svrhu obavljanja turističko-ugostiteljskih djelatnosti. Predmet koncesije je gospodarsko korištenje kopnenog i morskog dijela pomorskog dobra na dijelu obale/akvatorija, u naravi uređena obala ispred Ville Sheherezade, a područje koje se daje u koncesiju ukupne je površine 3 194 m2, od čega se 1128 m2 odnosi na kopneni dio, a 2066 m2 na pripadajući akvatorij, navedeno je u Odluci.

Odabrani najpovoljniji ponuditelj, istaknuto je dalje u Odluci, nema pravo zagrađivanja, ograđivanja niti zabrane pristupa na koncesionirano područje, niti postavljati bilo kakve prepreke na niti jednom dijelu.

-Najpovoljniji ponuditelj nije ovlašten koristiti prostor pod koncesijom postavljanjem ležaljki i opreme koje u tom trenutku nisu u sustavu korištenju, a koje se ni u kom slučaju ne smiju postavljati u prostoru dva metra horizontalno od linije srednje više visoke vode. Koncesija se daje na rok od 10 godina počevši od dana sklapanja Ugovora o koncesiji. Početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju, iznosi 123 tisuće kuna. Početni iznos promjenjivog dijela godišnje naknade iznosi 3 posto prihoda od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području iskazan u apsolutnom iznosu – istaknuto je u Odluci županije.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist