Grad

NA ATRAKTIVNOJ LOKACIJI: Umjesto Sky bara javni zahod!

Sky Bar

U prostoru nekadašnjeg Sky bara u Ulici između polača u povijesnoj jezgri Dubrovnika od iduće sezone bit će otvoren javni zahod.

Potvrdio nam je to zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž.

– Tako je, od iduće godine tamo ćemo otvoriti javni zahod koji će biti uređen kao i svi ostali. Naravno njime će upravljati Čistoća – naglasio je Raguž dodavši kako je spomenuti prostor u većinskom vlasništvu UTD Raguse, dok je tek manji dio u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Gradu je očito potreban još jedan javni zahod, posebno u vrijeme velikih gužvi u sezoni, no postavlja se pitanje je li baš taj prostor, smješten na atraktivnoj lokaciji odmah uz Stradun, pravi za tu namjenu. Otvaranjem javnog zahoda sasvim sigurno neće biti riješeni problemi stanovnika tog dijela Grada koji su posljednjih godina muku mučili sa galamom i pijanim turistima iz Sky bara. Zbog toga su se podsjetimo nekoliko puta za pomoć obraćali gradskoj upravi i policiji. Javni zahod sasvim sigurno će im uz galamu donijeti i još drugih problema.

– Uvijek s novim oduševljenjem dočekujem ingenioznost naše lokalne vlasti! Javni zahod već postoji, koji je plaćen u zlatu, ali očito za ideju od 50 000 turista dnevno to nije dovoljan kapacitet, pa eto prizemlje jedne palače ćemo pretvoriti u javni zahod! Važno je da u cijelom gradu od Mokošice do Cavtata postoji samo jedna dobro opskrbljena knjižara – toliko o gradu kulture! – rekla nam je stanovnica tog dijela povijesne jezgre Marija Grazio.

– Radije i javni zahod nego Sky bar, ali to nije mjesto za javni zahod. No, bolje i to nego onaj dernek koji je bio. Valjda će se zatvarati do 22, 23 sata. Ne bi škodilo kada bi nam otvorili neku alaviju butigu – mišljenja je Jakov Kakarigji.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist