Aktualno

Muratti i Vlahušić “pijuni kralja Todorića”

mokosica pos7451

U ovotjednom izdanju tjednika „Objektiv“ objavljen je članak pod nazivom '„Todorićeva“ tajkunska stranka ne miruje: Napala Dubrovnik, uništila Crkvu i gradi trgovački centar', a koji se bavi temom manipulacije zemljištima u Obuljenom, o čemu je duList prvi pisao.

U tekstu se podsjeća kako je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na čelu s Olgom Muratti u rujnu „izglasalo izmjene GUP-a i prenamijenilo zemljište u Mokošici, koje je za doba vladavine bivše gradonačelnice Dubravke Šuice, bilo namijenjeno izgradnji pastoralnog centra u zemljište na kojem se može graditi trgovački centar“.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić više se puta sastajao s predstavnicima Agrokora oko investiranja u Dubrovnik i okolicu, a nakon njihovih pritisaka izašao im je u susret i to na terenu gdje parcele, među ostalim vlasnicima, posjeduju i kćeri Olge Muratti, potvrđuje Objektiv navode o kojima je pisao i duList. Naime, prenamjenom zemljišta iz pastoralnog centra u trgovački, cijene zemljišta višestruko rastu.

Nakon jednog sastanka na kojem je razgovarao s izvršnim direktorom Agrokora Josipom Zaherom, dubrovački je gradonačelnik izjavio kako je dogovorena buduća uspješna suradnja Grada Dubrovnika i tvrtke Agrokor.

– Možda vas zbunjuje kakve veze ima Todorićeva tajkunska stranka s Muratti koja je iz SDP-a i Vlahušićem koji je iz HNSa, ali upravo je to odlika tajkunske stranke – povezati se na mikro razinama s raznim političkim moćnicima i preko njih vladati gradovima. Todorić treba ljude koji će mu prenamijeniti zemljišta, što je potpuno jasno iz dubrovačkog primjera – navodi se u tekstu.

– Todoriću je sada jasno kao nikada prije da se potpuno otvorio prostor za njegovo političko i medijsko djelovanje. Oduvijek je imao političke ambicije, a sada u doba krize, one rapidno rastu. On još uvijek može dobiti povoljan kredit, širiti svoje carstvo kroz nove investicije, a danas kada ih nema ni na kapaljku, lokalne vlasti dočekuju Todorića kao kralja. A on ih regrutira poput pješaka. Sve institucije su već sad prožete pozamašnim brojem Todorićevih ljudi, a oni se iz dana u dan samo povećavaju. Na primjeru Muratti i Vlahušića vidimo da dolaze i iz vladajućih stranaka – stoji u tekstu kojeg potpisuje novinar Mate Lukarević.

Pročitajte još

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist

HVZ Hrvatski vatrogasci sve svoje zadatke izvršavaju po najvećim standardima struke

Dulist

POSVUDA KOLONE I GUŽVE Što nas tek čeka za vikend?

Dulist