Zanimljivosti

Muftija Hasanović kod mons. Uzinića

muftija i biskup

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku zagrebačkog muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, novog predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Biskup Uzinić je muftiji Hasanoviću zahvalio na posjetu te naglasio da su vjerski poglavari pozvani pružiti vlastiti primjer drugima, kako bi uvažavanje, toleranciju i spremnost na dijalog prenijeli iz svojih zajednica i svjedočili kao opće dobro svih, dok je novi muftija iznio svoju nakanu da posjeti biskupe i biskupijska sjedišta u Republici Hrvatskoj, kako bi i u osobnim susretima ostvarili povezanost u zauzimanju za opće dobro vjernika, ali i svih građana Republike Hrvatske.

Zajedničke teme i vrijednosti kao što su zalaganje za pravdu, mir, ekologiju i poštivanje života trebale bi biti u temeljima poslanja svih vjerskih zajednica, naglasili su biskup Uzinić i muftija Hasanović.

Na susretu je bilo riječi i o djelovanju Islamske zajednice u Dubrovniku, njezinom doprinosu hrvatskom društvu, kao i o problemima s kojima se susreće Islamska zajednica u Dubrovniku.

Biskup Uzinić i muftija Hasanović su također dotaknuli pitanje Bosne i Hercegovine, osobito pitanje statusa Hrvata u BiH, te njihovih prava.

Muftija Hasanović je biskupu Uziniću uručio knjigu Ševka ef. Omerbašića „Islam i muslimani u Hrvatskoj“, a biskup Uzinić je muftiji darovao zlatni medaljon s likom sv. Vlaha.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist