Aktualno

MSC Cruises nastavlja s plovidbom ove zime

MSC Armonia cruiser

MSC Cruises je danas potvrdio detalje svoje zimske sezone koja će uključivati preko 90 različitih itinerera Karibima, Mediteranom, Zaljevom, Južnom Afrikom, Južnom Amerikom i Azijom – svim regijama u kojima MSC Cruises i inače plovi. Itinereri su trajanja od 2 do 24 noći, uz treći MSC World Cruise – krstarenje oko svijeta – koje započinje u 1. mjesecu 2021. te bogat program Grand Voyages krstarenja.

Gianni Onorato, izvršni direktor kompanije MSC Cruises, komentirao je: „Ažurirali smo cjelokupnu ponudu za sezonu zima 2020/2021 koja će započeti krajem 10. mjeseca te nam je iznimno zadovoljstvo danas potvrditi sve detalje. Naš zimski program uključuje ponudu krstarenja u regijama u kojima i inače plovimo te, iako kod određenih brodova postoje odstupanja od izvorno planiranog programa, još uvijek možemo ponuditi naše glavne itinerere kako bi gosti mogli uživati u rezerviranom odmoru.“

Današnja najava uslijedila je nakon nedavne potvrde kompanije da će cjelokupna flota MSC Cruisesa, uključujući i dva potpuno nova broda koja su trenutno u izgradnji, zaploviti od 3. mjeseca 2021. kada počinje ljetna sezona.

Dodatno, MSC Cruises je danas potvrdio dobrovoljno produženje obustave brodskih operacija iz luka koje se nalaze u SAD-u do 15.9.2020. Ova najava utječe na dva broda – MSC Seaside i MSC Armonia – koji su trebali ploviti ovom regijom prema prethodnom planu. Gosti s rezervacijama na otkazanim krstarenjima će do 13.7. dobiti kredit za buduće krstarenje pomoću kojeg imaju priliku prebaciti puni uplaćeni iznos za otkazano krstarenje na novo krstarenje po izboru, na bilo koji brod i bilo koji itinerer, s datumom polaska do kraja 2021. godine. Nastavno na sezonu ljeto 2020, MSC Cruises je prethodno najavio privremenu obustavu svih brodskih operacija do 31.7. u svim ostalim regijama.

Vezano uz današnju objavu, kompanija je također otkrila da u suradnji s relevantnim nacionalnim zdravstvenim ustanovama i uz podršku tima vanjskih medicinskih stručnjaka razvija novi sveobuhvatni i unaprijeđeni zdravstveni i sigurnosni protokol. Isti će pokriti sve aspekte krstarenja: od faze rezerviranja do iskrcaja i povratka kući. Također će uključivati sve aspekte života na brodu i mjere predostrožnosti za osiguranje zdravlja i dobrobiti svih gostiju i posade uz pojačano provođenje zdravstvenih mjera, smjernice za boravak na brodu, poboljšan medicinski centar i zdravstvene provjere gostiju i posade. Detalji ovih novih zdravstvenih i sigurnosnih mjera bit će objavljeni u narednim danima.

Pregled programa sezone zima 2020/2021

MSC World Cruise 2021
MSC Magnifica zaplovit će na svom trećem krstarenju oko svijeta nakon izvrsnih komentara gostiju na istom krstarenju 2019. i 2020. godine, a zamijenit će prethodno najavljeni brod MSC Poesia. MSC Magnifica je najnoviji brod klase Musica koji se može pohvaliti jednim od najviših omjera balkonskih kabina i impresivnim brodskim sadržajima uključujući bazen s pomičnim krovom i proširenim područjem za objedovanje. Originalni itinerer je u potpunosti potvrđen pa će tako ovo 119-dnevno putovanje oko svijeta započeti 5.1.2021. godine, a gosti će imati priliku posjetiti 53 destinacije u 33 zemlje sa stilom i u potpunoj udobnosti.

Mediteran
MSC Grandiosa će u zimskoj sezoni zamijeniti sestrinski brod MSC Virtuosa budući da je isporuka ovog broda odgođena zbog kašnjenja uzrokovanog pandemijom. Svi gosti koji trenutno imaju rezervirano krstarenje na brodu MSC Virtuosa će biti automatski prebačeni na trenutnu perjanicu flote – brod MSC Grandiosa, uz nepromijenjen itinerer. Ovo 7-noćno krstarenje zapadnim Mediteranom popularno se zove „Šest bisera“, a ukrcaj je moguć u svakoj od luka: Marseille (Francuska), Genova (Italija), Civitavecchia/Rim (Italija), Palermo (Italija), Valletta (Malta) i Barcelona (Španjolska).

MSC Magnifica će u 12. mjesecu ponuditi dva blagdanska krstarenja: 5-noćno božićno krstarenje koje obuhvaća Genovu, Marseille, Barcelonu i Civitavecchiju te 10-noćno novogodišnje krstarenje iz Genove, Marseillea ili Barcelone do Gibraltara, Lisabona, Cadiza i Malage prije povratka u Civitavecchiju i Genovu.

Karibi
MSC Meraviglia će svake subote isplovljavati iz Miamija s dva itinerera: večernji doživljaj u San Juanu (Portoriko), Charlotte Amalie (Djevičanski otoci), Nassau (Bahami) i Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahami) ili Ocho Rios (Jamajka), George Town (Grand Cayman), Cozumel (Meksiko) i Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Matična luka za brod MSC Armonia će također biti Miami, a ponudit će krstarenja u trajanju od tri, četiri ili sedam noći do Key Westa, Nassaua i Ocean Cay MSC Marine Reserve-a.

MSC Seaside će ponuditi krstarenja u trajanju od tri, četiri ili sedam noći iz potpuno nove ukrcajne luke – Port Canaveral (Florida, SAD) do niza destinacija uključujući Ocean Cay MSC Marine Reserve, George Town, Grand Cayman te Cozumel i Nassau.

Ocean Cay MSC Marine Reserve ostat će ključna značajka MSC-ove karipske ponude te će sva tri broda posjećivati ovu privatnu otočnu destinaciju na Bahamima. Smješten samo 65 milja od Miamija, ovaj otok ekskluzivna je destinacija samo za goste MSC Cruisesa, a okružen je s 65 kvadratnih milja morskog rezervata pa tako gosti imaju jedinstvenu priliku za otkrivanje morskog života, upijanje kulture Bahama i ponovno povezivanje sa samim sobom.

MSC Poesia će zamijeniti brod MSC Splendida na krstarenjima Južnim Karibima i Antilima uz originalno planirani itinerer s polaskom iz Fort de France-a (Martinik) na 7-noćnom itinereru s 7 destinacija te 14-noćnom iz Barbadosa do nekih od najboljih karipskih otoka.

Dubai, Abu Dhabi i Katar
MSC Fantasia će zamijeniti brodove MSC Seaview i MSC Lirica u ovoj regiji, a ponudit će 7-noćna krstarenja koja uključuju Dubai, Abu Dhabi i ekskluzivni resort Sir Bani Yas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Bahrein i Dohu u Kataru. Krstarenje završava s noćenjem u Dubaiju kako bi gosti imali dovoljno vremena za istraživanje svega što ovaj kozmopolitski grad ima za ponuditi.

Južna Amerika
MSC Seaview sa svojim zadivljujućim vanjskim prostorom će zamijeniti brod MSC Grandiosa nudeći 7-noćna krstarenja iz Santosa (Brazil) do sjeveroistoka zemlje uz pristajanje u novu luku Maceio (Salvador) i otok Ilha Grande/Angra dos Reis te Buzios.

MSC Musica, umjesto broda MSC Fantasia, će ponuditi 7-noćna krstarenja iz Santosa posjećujući Itajai/Santa Caterinu (Brazil), Puntu del Este (Urugvaj) uz noćenje u Buenos Airesu (Argentina).

MSC Sinfonia će umjesto broda MSC Orchestra ponuditi 8-noćna i 9-noćna krstarenja iz Buenos Airesa do sljedećih destinacija: Montevideo, Buzios, Rio de Janerio, Ilhabela ili Ilha Grande/Angra dos Reis, Itajai (Brazil) s mogućnošću ukrcaja u Buenos Airesu i Montevideu.

MSC Preziosa će ploviti svojim izvorno planiranim itinererima iz Rio de Janeira s čitavim nizom krstarenja trajanja od tri do osam noći.

Južna Afrika
MSC Orchestra će zamijeniti brod MSC Musica na nizu krstarenja iz Durbana ili Cape Towna do raznih destinacija uključujući Maputo, Mozambik, Portuguese Island, Pomene i Port Elizabeth prema prvotno planiranom programu.

MSC Opera će ploviti planiranim itinererom iz Cape Towna i Durbana.

Vrhunac sezone će biti 14-noćno novogodišnje krstarenje brodom MSC Orchestra do pet spektakularnih destinacija uključujući noćenje u Port Louisu (Mauricijus).

Daleki istok
MSC Bellissima će ponuditi niz krstarenja Azijom različite dužine, a detaljan program će biti uskoro objavljen.

Spektakularna Grand Voyages krstarenja
MSC Fantasia će, zamjenjujući brod MSC Seaview, zaploviti na svoje Grand Voyage krstarenje do Dubaija polazeći iz Barcelone, Marseillea i Genove 14., 15. i 16.11. MSC Opera će ponuditi izvorno planirani itinerer od Italije do Južne Afrike. Sva ostala Grand Voyages krstarenja iz Europe do Kariba, Južne Amerike i Južne Afrike će biti otkazana.

Na proljeće 2021. godine će biti dostupno devet Grand Voyages krstarenja kada će se brodovi vraćati u Europu iz Emirata, Brazila, Južne Afrike, Martinika i SAD-a na početak sezone ljeto 2021.

Dodatne informacije o rezervacijama
Svi gosti na čije rezervacije utječu navedene promjene će biti automatski prebačeni na drugi brod istog ili sličnog itinerera. Ti gosti će imati pravo i na naknadu kako slijedi:

Svim gostima s rezerviranim unutarnjim ili prozorskim kabinama bit će dodijeljena viša kategorija od rezervirane. Svi gosti s rezerviranom balkonskom kabinom, apartmanom ili kabinom MSC Yacht Cluba dobit će kredit za potrošnju na brodu u iznosu od 100 €/100 $ po kabini (50 €/ 50 $ u slučaju korištenja kabine kao jednokrevetne) za krstarenja trajanja do 6 noći, a za krstarenja trajanja 7 noći ili više gosti će dobiti kredit u iznosu od 200 €/200 $ za kabinu (100 €/100 $ u slučaju korištenja kabine kao jednokrevetne)
Svi gosti s novim rezervacijama MSC krstarenja do 31.7.2020. mogu iskoristiti fleksibilne uvjete rezerviranja koji će im pružiti dodatnu sigurnost u slučaju pomicanja ili otkazivanja krstarenja pokrivajući polaske od 1.8.2020. do 2.5.2021. uz mogućnost promjene datuma polaska bez dodatne naknade do 15 dana pred polazak originalnog krstarenja (21 dan za Fly&Cruise paket).

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist