Hrvatska

Može li Kujundžić pomrsiti račune Kolindi i Ivu?

Predizborni skup Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić nositelj liste

Moramo stvoriti novu Hrvatsku, zemlju slobodnih, odlučnih i hrabrih ljudi“ rekao je prof dr. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore, na službenoj objavi svoje kandidature za predsjedničke izbore. Pred više od 500 stranačkih kolega, gostiju, uzvanika i simpatizera, koji su ga pratili ovacijama i gromoglasnim odobravanjem u dvorani Matice hrvatskih iseljenika kazao je kako se mora zaustaviti proces hrvatskog propadanja i dovesti nove ljude.

„Treba nam novi predsjednik sa životnim iskustvom i odlučnošću, predsjednik koji može natjerati lidere svih stranaka na konsenzus. Ne može se pet godina spavati zimski san. Uredit ću i početi voditi državnu i nacionalnu politiku, a ne stranačku. Zaštitit ću dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Promijenit ću laž koja stoji u preambuli Ustava, gdje treba pisati da je domovinski rat temelj suvremene hrvatske države. „

Osobito su na odobravanje nazočnih naišle riječi dr. Kujundžića da će ukinuti funkciju doživotnog predsjednika.

Kujundžić je najavio i novi ustav, prema kojem se narodni referendum neće moći zaustaviti.

„Promijenit ćemo izborni zakon, jer sadašnji je zakon izvor svih nevolja. Hoćemo istinske izbore, a ne poludirigirane.Potrebno je uvesti i novi regionalni ustroj Hrvatske s pet velikih županija – Zagreb, Središnja Hrvatska, Sjeverni Jadran, Južni Jadran i Istočna Hrvatska. Obećajem da ću cestovno spojiti Jug Hrvatske s ostalim dijelom zemlje. – istaknuo je među ostalim Kujundžić.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist