Aktualno

Most zatvoren za prvu skupinu vozila, svi požari ugašeni osim Ivanice

bura021

Nakon jučerašnje olujne do orkanske bure, stanje se u Gradu  i diljem županije ipak dosta primirilo. Bura je u smirivanju, ipak i dalje je potrebno biti na oprezu, a i Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za naše područje. Naime, i dalje su mogući olujni udari vjetra od 65 do 90 kilometara na sat te treba pripraziti zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.

Jučerašnji dan obilježio je i niz požara, a kako nam je potvrdio županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, svi su požari stavljeni pod kontrolu te se vatrogasci s njih povlače, osim onoga na Ivanici gdje još uvijek zbog jakog vjetra postoji opasnost da bi se mogao razbuktati i proširiti prema Hravtskoj. Tamo su na terenu DVD Župa i DVD Rijeka dubrovačka.

Most dr. Franja Tuđmana prema informacijama HAK-a zatvoren je za prvu skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle). Pomorski se promet normalizirao. U prekidu su jedino katamaranske linije: Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i trajektna linija: Ubli-Vela Luka-Split.

Prvi jutarnji let iz Zračne luke Dubrovnik je otkazan, dok je prvi jutarnji iz Splita za Grad preusmjeren u Zagreb.

 

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist