Kultura

Moravska filharmonija nastupa u Kneževu dvoru

moravska filharmonija 1

Moravska filharmonija gostuje u Dubrovniku u petak, 31. svibnja u Kneževu dvoru. Riječ je o međunarodnoj suradnji jednog od najistaknutijih i najstarijih simfonijskih orkestara u Češkoj i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u čijoj će se organizaciji koncert održati. Koncert će započeti u 21 sat.

Orkestrom će ravnati maestro Zsolt Hamar, dok će kao solist nastupiti violinist Ivan Ženatý. Na programu su uvertira operi Prodana nevjesta Bedřicha Smetane, Fantazija u g-molu za violinu i orkestar, op. 24 Josefa Suka i Dvořákova Simfonija br.7.

Sjedište Moravske filharmonije je u povijesnoj prijestolnici Moravske, gradu Olomoucu, a posljednjih gotovo osamdeset godina je glavni pokretač glazbenih aktivnosti u regiji. Na njegov umjetnički razvoj izravno su utjecale istaknute osobnosti češke i međunarodne glazbene scene, među kojima su dirigenti Otto Klemperer i Václav Neumann, violinisti Josef Suk i Gidon Kremer te violončelist Pierre Fournier. Moravska filharmonija tijekom svoje duge povijesti oblikovala je iznimno širok, bogat i raznovrstan repertoar. Orkestar je autentični izvođač čeških klasika, kao što su Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Leoš Janáček i Bohuslav Martinů.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist