Zanimljivosti

Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma u Dubrovniku

lazareti

U subotu 16. studenog u 18 sati u Art radionici Lazareti u sklopu projekta Urbanistička početnica održat će se tribina i javni razgovor pod nazivom 'Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma u Dubrovniku'.

Na tribini će sudjelovati Dr. sc. Antun Asić, Kap., ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Dr. sc. Hrvoje Carić s Instituta za turizam, autor studije razvoja kruzerskog turizma koju je izradio Institut za turizam 2007.
– Na ovoj tribini upoznat ćemo vas s planovima razvoja koje ima Luka Dubrovnik kao i sa studijom razvoja Luke Dubrovnik. U kakvim su odnosima planovi razvoja Luke s razvojem samoga Grada, kakav učinak ima povećanje broja kruzera ne samo na Grad i razvoj turističke industrije nego i na more oko Dubrovnika, neka su od pitanja na koje ćemo pokušati odgovoriti – ističu organizatori. Moderator je novinar Luko Brailo.
Urbanistička početnica je partnerski edukativno-informativni projekt koji se bavi osnovnim pitanjima urbaniteta, percepcijom i artikulacijom prostora, arhitekture, urbanizma, dizajna i umjetnosti u javnim prostorima i načinima na koje se oni oblikuju, koriste i planiraju pod utjecajima ekonomskog pritiska na njih i promjena uvjetovanim ubrzanim izgrađivanjem, eksploatacijom prirodnog i urbanog okoliša. Osnovni cilj ovog projekta jest educirati mlade ali i sve zainteresirane o urbanizmu, prostornom planiranju i gospodarenju prostorom. Drugi je cilj informirati širu javnost o temama urbanog planiranja i utjecaju lokalnih i nacionalnih politika na prostor te potaknuti raspravu i pokazati inovativne načine planiranja, označavanja, identifikacije i komunikacije o i sa prostorima javnosti.
Partneri platforme: Art radionica Lazareti/Dubrovnik, Blok/Zagreb, Domaći/Karlovac, Drugo more/Rijeka, Multimedijalni kulturni centar/Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti/Rijeka i Platforma 9,81/Split.
Program podržavaju Zaklada "Kultura nova" i Ministarstvo kulture RH.

Pročitajte još

Australska influencerica upozorava o pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist