Aktualno

Modificirani dron narušio zračni prostor dubrovačkog aerodroma!

uskrs u primorju 030416 22

Dron kojim je upravljao zasada nepoznati ‘pilot’, proletio je ponedjeljak kroz zonu zabrane leta u Zračnoj luci Čilipi.

Tragom dojave čitatelja odlučili smo kontaktirati nadležne službe. Prema dostupnim informacijama težih posljedica u ovom incidentu nije došlo, ali prema svemu sudeći dron je bio modificiran i/ili kućne izrade te je zaobilazeći sigurnosne postavke prekršio zabranu leta u širem području zračne luke.

-Nije došlo do incidenta ali dron je uletio u širi prostor zračne luke, što je naravno zona sa zabranom leta za takve uređaje. Morali smo provesti sigurnosnu proceduru. Svi novi dronovi imaju u sebi sigurnosne postavke koje ih sprječavaju da lete No-Fly zonama poput zračne luke. Očito je riječ o dronu ručne izrade koji je uletio u našu sferu, odnosno naletio je na našu upravnu zgradu. On je odmah bio uočen od strane osiguranja te je policija odmah obaviještena. Dron je potom odletio u smjeru Čilipa, gdje postoje dva evidentirana vlasnika. Sigurnost ovim slučajem nije bila ugrožena te je dron vrlo brzo napustio No-Fly zonu i nismo ga dalje mogli pratiti. Nije bilo nikakvog incidenta, dron je uočen i nadležne službe su pravovremeno obaviještene- izjavio je direktor zračne luke Roko Tolić

Kako saznajemo iz Policijske uprave, informativni razgovori s vlasnicima dronova u Čilipima su obavljeni, a ni jedan od njih nije bio vlasnik modificiranog drona.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist