Grad

MODERNI KABINETI TUŠ-a Učenici će kuhati u potpuno opremljenoj kuhinji

Otvaranje kabineta TUŠ

Kabinet za kuharstvo i slastičarstvo s pet tzv. bokseva za kuhanje, koncipiran na suvremen način tako da omogućava inovativne pristupe u realizaciji praktične nastave, otvoren jedanas u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik.

– Riječ je o projektu na kojem se radio od 2009. godine, a u koji je utrošeno čak 1,7 milijuna kuna – kazao je ravnatelj škole Ante Perušina.

U kabinetu za kuharstvo i slastičarstvo nalazi se pet kuhinjskih boksova od kojih je svaki tako opremljen da bi mogao biti kuhinja u jednom restoranu. Namijenjen je za po tri učenika u svakome, a oni će uz prisustvo nastavnika uistinu sami izvršavati vježbe iz kuharstva i slastičarstva, sve u takvim uvjetima kao da se nalaze u svom radnom mjestu, u restoranu.

– Na taj način mi želimo osigurati da izlazne kompetencije naših učenika budu na razini koju traži današnje tržište rada – kaže ravnatelj.

Svečanu vrpcu na otvorenju zajedno su presjekli župan dubrovačko- neretvanski Nikola Dobroslavić i pomoćnica ministra prosvjete, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist