DuList IN

MODA I EKOLOGIJA Evo kako dizajnerica Milena Ulić promovira Mljet

milena ulic mljet

Hrvatska dizajnerica Milena Ulić, poznata po svjetskim uspjesima svog jedinstvenog nakita namjenjenog direktnoj aplikaciji na tijelo, DeLena, odlučila se za veliki preokret u karijeri, stavivši svoju eksponiranost izvan okvira Lijepe naše u službu promocije Nacionalnog Parka Mljet.

Projekt je podržalo Ministarstvo zaštite okoliša na čelu s ministrom Mihaelom Zmailovićem, te Nacionalni Park Mljet na čelu s direktoricom Martom Sršen Stražičić i predsjednikom nadzornog odbora Mariom Josićem.
U projektu, osim promocije u svijetskim metropolama, naglasak stavlja na poboljšanje života domaćeg stanovništva, obogaćuje ponudu posjetiteljima NP Mljet i potiče ukupnu javnost na odgovornije postupanje prema prirodi, važnosti očuvanja okoliša i reciklaže u modnoj i tekstilnoj industiji.

U tijeku su pripreme za snimanje pratećih foto i video kampanja na Mljetu, a evo i nacrta programa. Dvije su glavne okosnice – prezentacija ljepota Mljeta kroz modu i modne manifestacije u svjetskim metropolama, koje će se održavati u razdoblju od siječnja do kraja ožujka. Drugi dio projekta je fokusiran na događanja na samom otoku, i to kroz svibanj i lipanj, u formi radionica o zaštiti okoliša, važnosti reciklaže, gdje će svaki posjetitelj imati priliku naučiti kako od otpada napraviti nove odjevne i uporabne predmete, te time smanjiti količinu otpada koje svakodnevno ostavljamo prirodi na brigu.

Radionice su namjenjene domaćem stanovništu i svim posjetiteljima parka. Finale cijelog projekta je Fashion night Mljet, gdje će hrvatski dizajneri, od biološki prihvatljivih materijala i recikliranih materijala prikazati kolekcije.

– Kako sam provela neko vrijeme u Nacionalnom Parku Mljet, a obzirom da sam sa sobom ponijela apsolutno oduševljenje netaknutom prirodom, posebnošću svitanja i nekih drugačijih, plemenitih ljudi, po povratku sam odlučila napraviti prvenstveno kolekciju koja će promovirati Mljet i tako mu odati počast. Kako je život doista ponekad čaroban, u nastajanju kolekcije se rodila ideja o novom projektu, onom što bih ja kao umjetnik i dizajner mogla učiniti za promociju Mljeta.

Sam razvoj ideje je bio pomalo konfuzan jer sam željela uključiti i domaće stanovništvo, i posjetitelje, a isto vremeno posvetititi se apsolutnoj zaštiti prirode i onog što NP Mljet danas nudi. Već u prvom kontaktu s ministrom Mihaelom Zmailovićem naišla sam na njegovo, ali i odobravanje vodećih ljudi iz NP, direktorice Marte Sršen Stražičić i Maria Josića, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom povjerenju, na pomoći, i na suradnji. Ovom prilikom mu se posebno zahvaljujem na pomoći, strpljenju, velikom radu i trudu – rekla je Milena Ulić.
– Izuzetno mi je drago da sudjelujem na projektu “Mljet”, pogotovo zbog toga što je ovo prvi put da se Nacionalni park Mljet aktivno uključio u promidžbu na ovakav način, te smatram da je ovo jedna izuzetno velika prilika da se naš Park , i otok u cijelini, predstavi široj svjetskoj javnosti kroz ovaj projekt. Sama pomisao da se ime našeg Parka i otoka može čuti i vidjeti na svjetskim pozornicama čine me uistinu sretnim i ponosnim i potiču da se što vise ulljučim u ovaj projekt te da budem na raspolaganju Mileni Ulić koja radi jednu veliku stvar za promidžbu našeg otoka i zbog čega sam joj u moje osobno ime, ali usudio bi se kazati i u ime cijelog otoka , uistinu zahvalan – rekao je Ilija Stražičić, pomoćnik na izradi projekta.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist