Zanimljivosti

MLJETSKI RIBAR VRATIO UREĐAJ ‘Mislili su da sam somalski pirat!’

Mljet foto TZ Mljet

Iskrcali smo taj pakleni stroj, evo maloprije sam ga predao. Platili su mi štetu, sve je bilo u redu u primopredaji. Potpisali su oni papir da sam im preda, sve je ok. Pokušao sam snimiti, ali nisu mi dali da slikam, ispričao nam je ribar Darko Kunac, koji je u srijedu navečer kod Mljeta pronašao neobični uređaj za koji se uspostavilo da je s američkog broda koji je prolazio tom rutom.

Stvar je postala još zanimljivija kad se ispostavilo da je uređaj iz NASA-e te nakon što su Amerikanci tražili ribara Darka da im vrati uređaj. Redakcija 24sata.hr kontaktirala je MORH i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ali zasad nije dobila odgovor. Priču je prvi objavio portal Morski.hr.

Ribar Darko ispričao je kako su tekli pregovori s Amerikancima.

– U početku pregovora je bilo nezgodno, bilo je prgavo. Mislili su ti Amerikanci da sam nekakav somalski pirat ili tko zna što, mislili su da žvačem koku, da ću im izvući milijune. A onda sam im ja rekao da mene to ne interesira, da imam svoju pamet i da se sa mnom neće igrati. Zaprijetio sam im da ću baciti stroj u more i da sam tvrd orah. Obalna straža je sve prevodila.

– Ma gledaj prijatelju, razočaran sam da oni mogu ovako doći pred moju kuću, u moje dvorište i onda me ovako zafrkavati. Što je ovo, tko ovo dozvoljava? Kako bi se oni osjećali da ja dođem ispred Houstona i da im ovako izvodim? Da dođem kod njih u vrt i radim što hoću? Ajde, molim te.

– Ali nisu oni krivi, oni su tu došli mornari, rade što rade. Ispričali su se, kažu da nije do njih. Njima fala lipa, daleka im bila zemlja. Oni su poslani kao posada, problem su ovi naši što su skinuli gaće pred njima, to je drugi par postola. Ma… bolje da mučim. Što se tiče novca, izvukao sam koliko mi je trebalo, pokrio sam svoju štetu. Nisam se htio puno natezati s njima, rekao sam im slobodno da nazovu ribomaterijal i da provjere koliko koštaju mreže i materijal. Nisam im uzeo za duševnu bol – rekao je Darko Kunac.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist