Sport

Mladim vaterpolistima svjetsko srebro!

hrvatska juniori 01

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na FINA U-20 Svjetskom prvenstvu u mađarskom gradu Szombathelyju, nakon što su u finalnom susretu izgubili od reprezentacije Italije sa 7:10 (po četvrtinama 3:2, 1:4, 1:1, 2:3).

Naši su dobro otvorili finalni susret, poveli s 1:0 (Visković) i 2:1 (Vukičević), te s 3:2 (Bukić) zaključili prvu četvrtinu. Ipak, u drugoj četvrtini bolje reagiraju Talijani, koji zabijaju četiri, a naši jedan gol (Lozina), pa se na odmor odlazi s prednošću Italije 6:4.

U trećoj četvrtini Visković smanjuje na 6:5, ali Talijani opet dižu na +2 (Busilacchi). U zadnjoj četvrtini Talijani nastavljaju seriju s tri uzastopna gola i bježe na 10:5. Naši tek uspjevaju smanjiti na 10:7 golovima Vukičevića i Lorena Fatovića.

Srebrnu medalju su za Hrvatsku izborili: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić, a fizioterapeut Filip Borković.

Brončani su Srbi, koji su u meču za treće mjesto svladali domaćina Mađarsku s 13:10. Inače, za najvrijednijeg igrača prvenstva (MVP) izabran je Talijan Andrea Fondelli, najbolji vratar je naš Ivan Marcelić, a najbolji strijelac prvenstva Uzbekistanac Kiril Rustamov.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist