Županija

Mladi, javite se za praksu u Bruxellesu

volonteri EU

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA pozivaju mlade s područja naše županije da se prijave za praksu u Bruxellesu.

Sve potrebne informacije i linkovi mogu se pronaći na stranicama DUNEA-e, DNŽ i Ureda u Bruxellesu, kao i na internet stranici projekta http://www.ybbregions.eu.org/. Zainteresirani se trebaju prvo registrirati na službenoj stranici i popuniti sve tražene podatke jer će se pozivi za sudjelovanje slati prema iskazanom interesu.
Naime, Županija dubrovačko-neretvanska partner je u novom projektu ”Regije u Bruxellesu za mlade”, koji je nastao u suradnji s regijom Abruzzo (Italija), Lubuskim vojvodstvom (Poljska) i Prešovskim krajem (Slovačka), odobren i sufinanciran od strane Europske Komisije kao dio programa “Mladi na djelu”. Projekt je, s hrvatske strane, pripremala Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Već tri godine Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Uredu DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo 20 mladih. To je prepoznala i Europska unija, pa je ovaj novi projekt nastavak dosadašnjih aktivnosti.
Svaka od uključenih regija želi svojim mladima osigurati jednaku platformu za suradnju sa sjedištem u Bruxellesu, kao jedinstven ponuđač neformalnih izvora obrazovanja i drugih mogućnosti. Projekt ima za cilj poslati 80 mladih iz regija partnera u Bruxelles, u vremenskom okviru od 24 mjeseca. Projekt je započeo 1. svibnja 2014. kombinirajući dvije aktivnosti programa ”Mladi na Djelu”: Europsku volontersku službu i transnacionalnu razmjenu mladih.

Korisnici ovog izvanrednog iskustva učenja bit će, za Europsku volontersku službu, izabrani među mladima u dobi od 18 do 30, a za transnacionalnu razmjenu mladih, između zaposlenih i nezaposlenih mladih u dobi od 18 do 25 godina. Odabranim kandidatima bit će pokriveni troškovi hrane i smještaja, kao i putni troškovi.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist