Aktualno

Mladi Dubrovčani pohrlili u slastičare, u Hrvatskoj ih nedostaje tristo!

anja bauermann Zk3Wh4 ljXE unsplash

Slastičari već tijekom školovanja bez problema nađu posao, ali kako sada stvari stoje, nedostaje ih čak 300, rečeno je na 12. međunarodnom kongresu slastičarstva i sladoledarstva. Pitanje je to koje, pak, ne predstavlja problem u Dubrovniku, gdje je školu upisalo njih 15 – dvostruko više nego lani, i to uglavnom djevojaka.

Dubrovkinja Ana uživa stvarajući slatka umjetnička djela za prste polizat.

-S mamom sam radila kolače i vrlo mi je zanimljiva struka, kaže za RTL ova buduća slastičarka.

-Ne znam iz kojeg razloga kažu to je ženski posao, a u kuhare idu muški pa kažu ‘E, to je muški posao!’ Nadam se da će se to promijeniti, kaže Petkana Sindik, strukovna nastavnica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Dubrovački slastičari svoje su praktično znanje predstavili na Dubrovnik EXPO-u, trećem sajmu u organizaciji Centra za karijere mladih koji je okupio mnoštvo maturanata.

Neki žele biti menadžeri, neki žele biti piloti, a neki vojnici – imamo ovdje jake snage i MUP-a i MORH-a i brojnih sveučilišta tako da mladi mogu biti sve što žele”, kaže Marko Žmirak, organizator Dubrovnik EXPO-a 23. U dubrovačkom studentskom domu predstavilo se više od 70 srednjih škola i 15 centara kompetentnosti.

Foto: Unsplash

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist