Politika

Mišo Krstičević odlazi s dužnosti gradonačelnika Ploča, grad će voditi Ivan Marević

krsticevic marevic

Nakon sedam godina obnašanja dužnosti gradonačelnika Ploča, Mišo Krstičević s 15. rujna odstupa te pozicije. Ova odluka uvjetovana je odabirom na mjesto saborskog zastupnika SDP-a na parlamentarnim izborima u svibnju. Funkciju gradonačelnika Ploča umjesto Miše Krstičevića obnašat će njegov dosadašnji zamjenik Ivan Marević.
-Posljednjih sedam godina obnašao sam volonterski dužnost gradonačelnika Ploča. Uz tu časnu dužnost, radio sam paralelno i posao kirurga u splitskoj bolnici. Uz puno odricanja, malo sna i još manje života van posla, trudio sam se biti maksimalno odgovoran prema vama koji ste me izabrali kao i prema pacijentima. Ponosan sam kad se osvrnem na sve što smo zajedno postigli u tom periodu. Zahvalan sam svima vama što ste me dva puta birali, a vaše povjerenje i podrška su su se prošili i izvan granica naših Ploča. Nakon što sam izabran u Sabor, bilo je jasno da nije moguće istovremeno obavljati tri tako važne i odgovorne pozicije. To nije nešto što sam tajio i mnogi sugrađani koji su me sreli u zadnje vrijeme to već znaju. Hvala svima na svakoj riječi podrške i vidimo se u Pločama, neformalno i prijateljski kao i do sada – rekao je Mišo Krstičević.
Istaknuo je kako i dalje nastavlja aktivno raditi za dobrobit Ploča, no od sada će to raditi s više instance.
-Zagreb do prije koju godinu nije bio u mojim planovima, ali tamo odlazim svjestan da bez konkretnijeg političkog angažmana nema značajnije društvene promjene. U Saboru nastavljam raditi prije svega za svoje Ploče i regiju u kojoj sam izabran, ali i za bolje i poštenije hrvatsko društvo. Svoj liječnički put nastavit ću u zagrebačkoj bolnici – rekao je te poručio građanima kako razloga za brigu nemaju jer u Gradu ostaje uhodana ekipa suradnika s brojnim započetim i pripremljenim projektima koji će se neometano odvijati i u budućnosti.
-Umjesto mene posao gradonačelnika preuzet će dosadašnji zamjenik Ivan Marević. Ivan je posljednjih sedam godina bio više od moje desne ruke. Prvi operativac grada koji je znao stanje svakog projekta, katastarske čestice i šahta. Sve pozitivno što se smo napravili zajedno posljednjih godina u Pločama ne bi bilo moguće da nije bilo njegovog napornog rada i doprinosa. Grad ostaje u rukama najkvalitetnije i najpouzdanije osobe za tu funkciju. Gradska uprava je danas posložen, funkcionalan i produktivan tim. Siguran sam da će nastaviti rasti dobrim i stabilnim smjerom kao i do sada. Ploče su moj grad i ostaju moj zadatak gdje god me dužnost i život odvedu. Ostajem dio ove zajednice i u skladu s novim obavezama bit ću na raspolaganju za svaku pomoć – istaknuo je Krstičević.
Ivan Marević zahvalio mu je na povjerenju i dosadašnjoj suradnji.
-Sugrađani ni na jedan način neće osjetiti promjenu koja se dogodila. S kolegama iz gradske uprave jednakim tempom nastavljam raditi na provedbi svih projekata, od infrastrukturnih do socijalnih. Stojimo im i dalje na raspolaganju za sve upite i izlaske na teren te nastavljamo surađivati u cilju da grad učinimo još boljim mjestom za život. Mišo Krstičević ostavio je ogroman trag u posljednjih sedam godina svojim radom, energijom i ambicijom. Imali smo odličnu suradnju. Postavili smo temelje razvoja grada, a u idućem razdoblju idemo još intenzivnije raditi na svemu onome što smo obećali i što građani očekuju od nas – zaključio je.

ivan marevic grad ploce
Ivan Marević

Pročitajte još

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist

Andro Vlahušić: Privatni smještaj spašava od siromaštva i Dubrovčane i gradski proračun

Dulist

GUBI LI PENAVA DP? Radić poručio: ‘Ja imam većinu’

Dulist