Aktualno

‘MISLE DA SU ŽRTVE’ Biskup Uzinić poslao poruku svećenicima koji vjernike zovu u crkve

mate uzinic

Dubrovački biskup Mate Uzinić gostovao je u Točki na tjedan i komentirao blagdan Uskrsa u doba epidemije koronavirusa.

Uzinić je rekao da je žalostan što se u crkvama ne održavaju misna slavlja, ali da razumije propisanu mjeru.

-Naravno da sam žalostan i da to neminovno utječe na kvalitetu slavlja, no ja bih rekao da nismo samo mi katolički vjernici pogođeni, nego su pogođeni svi drugi, kao i mi. Mi smo dio čovječanstva koje se nosi s ovom teškoćom i trebamo biti solidarni – rekao je Uzinić, dodavši da je, ako smanjenje širenja virusa znači i neodržavanje uskrsnih slavlja, to mala žrtva koju vjernici trebaju podnijeti, piše N1.

Komentirao je i potez pojedinih svećenika, koji su se oglušili na upute stožera, pa vjernike zovu u crkve na mise.

-To se ne događa samo s pojedinim svećenicima. Na društvenim mrežama možemo susresti toliko ljudi koji ovu situaciju nisu shvatili ozbiljno i ta grupica svećenika spada u tu grupu. Misle da su hrabri, da su oni žrtve, zaboravljalju da se u ovoj situaciji ne radi o tome da ću ja izložiti i ugroziti sebe, nego se radi o tome da ću svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti druge, a na to nikako nemamo pravo – rekao je Uzinić.

-Uglavnom sa svećenicima komuniciram mailovima, telefonski, a ovih dana sam koristio priliku i svakog od svojih svećenika sam osobno nazvao da vidim kako je, da im pokažem da sam tu. Tako bih pozvao i ostale da komuniciraju, kako mailom, tako i živom riječju, neka nazovu one koje ne mogu susresti – rekao je Uzinić.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist