DuList IN

MIRJANA ĆURLICA Frizerka koja je oduševila i Miroslava Krležu i Žuži Jelinek

mirjana curlica frizerka

Nekad je sve bilo bolje, često se može čuti. Hrana, zabava, život, pa čak i – frizure! S time će se mnogi složiti, a često i uzdahnuti, u želji za se vrati ‘ona stara moda’.

Tim povodom, posjetili smo gospođu koja je sedamdesetih dovodila trendove u grad, uljepšavala žene, trudila se izvući ono najbolje od njih. Mirjana Ćurlica, sjetit će se mnogi, imala je salon u Širokoj, ne toliko davnih sedamdesetih. Žena koja je uređivala mnoge pripadnice ljepšeg spola, od grada nadalje, rado se prisjetila nekoliko crtica iz tog doba, za DuList.

-Bila su to druga i lijepa vremena. Salon na Širokoj otvorila sam 1974. godine, a imala sam ulaz i sa Široke i s ulice Vara. U kantunu je radio moj tata, sa strane je bila radnjica – odlazi u sjećanja gospođa Mirjana.
Za sedamdesete, salon je bio moderno opremljen, a bile su, naravno, i najmodernije frizure. Priča nam i kako se gradio, te odtkud sve je i ‘skupljala’ ideje i iskustva.

-Putovala sam koliko god sam mogla, povezivala se s kolegama iz Zagreba, pa i šire, bili smo fino društvo, a iskustva koje smo razmijenjivali bila su lijepa, ali i korisna. Znal ismo putovati svuda, sjećam se jednog odlaska čak i u Tokyo! Jedino što sam svaki poslovni put morala plaćati is vog džepa – kaže nam, a otkrivai za to doba jednu zanimljivu, pomalo nevjerojatnu činjenicu!

-Ja sam vam, znate, prvi obrtnik u gradu koji je uzeo arhitekta da mu složi radni prostor! Salon su radili pokojni Slobodan Janjić i njegova supruga Dunja. Tek su se bili vjenčali, a Slobu je to bilo prvo iskustvo, da čini jedan salon. Zanimljivo je bilo nabaviti sve za uredit salon. Neke stvari mogle su se nabaviti u Zagrebu, ali neke ipak ne. Drukčija su to doba bila. A ja sam imala točno određenu koncepciju kako bih htjela da prostor izgleda. Sjećam se, išla sam u staro, tadašnje poduzeće DUB, sa nekim slikama koje sam im pokazala. A tamo je bio meštar Miro Tomšić, pravi marangun, koji je pristao na moju ‘narudžbu’, i sve je urađeno savršeno. Išla sam ja i gledati kako se radi. Znate, tad se svatko trudio da ispadne što bolje, a sad vam više ništa nije kako je bilo prije – prisjeća se, malo sjetno, gospođa Mirjana.

 

Što nam je još otkrila pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist