Grad

MINISTROVA ČESTITKA DUBROVNIKU Želim vam još jednu kvalitetnu i uspješnu sezonu, uživajte u današnjem danu!

gari cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli uputio je Dubrovniku i svim dubrovačkim turističkim djelatnicima čestitku povodom osvojenog priznanja u kategoriji šampiona kulturnog turizma ‘Zlatno turističko srce Mediterana i Jugoistočne Europe’.

-Hrvatsku osim što krasi bogatstvo prirodnih ljepota i njene očuvanosti, krasi i bogato povijesno i kulturno nasljeđe kojim se može pohvaliti rijetko koja zemlja svijeta. Baš kao što kvalitetan turizam ne možemo zamisliti bez kulture, tako niti kulturu u njenoj materijalnoj i nematrijalnoj pojavnosti ne možemo kvalitetno i održivo obnavljati i razvijati bez turizma. Upravo je ova međupovezanost i isprepletenost dvaju, u teoriji često razvojenih, ali u praksi itekako međusobno prožetih, sektora najbolje prikazana u Dubrovniku – šampionu kulturnog turizma – napisao je, između ostalog, u čestitki direktorici TZ-a grada Dubrovnika Romani Vlašić ministar Cappelli.

-Gradonačelniku i turističkim djelatnicima želim još jednu kvalitetnu i još uspješniju turističku godinu, a svima vama da uživate u današnjem danu – poručio je ministar dodavši kako turizam nije više samo sunce i more jer gosti traže drugačiji, autentičan doživljaj i zanimljivosti.

Podsjetimo, u okviru turističke akcije ‘Biramo najuspješnije u turizmu Mediterana i Jugoistočne Europe 2017’, Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen International te Međunarodni turistički savez osim Hrvatske, posjetili su i ocijenili uz Hrvatsku i Francusku, Italiju, Španjolsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Tunis, Sloveniju, Albaniju, Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru te dodijelili Dubrovniku ovu iznimnu nagradu.

 

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist