Županija

Ministrica Žalac potpisala ugovore vezane za zdravstvo vrijedne 25,9 milijuna kuna, uskoro ćemo dobiti OHBP!

ugovori bolnica 120517 dl 1

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je u petak u Dubrovniku dva ugovora o sufinanciranju projekata iz područja zdravstva vrijedna 25,9 milijuna kuna sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem.

Ukupna vrijednost projekta ”Objedinjeni hitni bolnički prijem Dubrovnik” iznosi 21,9 milijuna kuna, od čega je 93 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (OPKK). Cilj projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete.

– U ime svih djelatnika želim izraziti zahvalnost timu koji je sudjelovao u razvoju ovog projekta. Ovaj hvale vrijedan projekt će dati novu kvalitetu koju dubrovački stanovnici i gosti zaslužuju. Hitni bolnički prijem je nesto s čime se većina gostiju prvo susreće u bolnici i nadam se da će s ovim početi novo razdoblje – rekao je ovom prilikom Bekić.
Projekt ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije” također će biti sufinanciran bespovratnim sredstvima iz OPKK i to u iznosu od 75 posto, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3,9 milijuna kuna. Partneri Dubrovačko-neretvanske županije na ovom projektu su Dom zdravlja ”Dr. Ante Franulović” i Dom zdravlja Dubrovnik,a cilj projekta je osigurati bolju primarnu zaštitu obiju Domova zdravlja i koncesionara te smanjiti upućivanje u bolnice za najmanje 15 posto.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za još jedan veliki projekt.
– Mi očekujemo uskoro još jedan veliki projekt, tzv. Dnevne bolnice u Metkoviću vrijedan 50 milijuna kuna. Jučer smo potpisali projekt vrijedan 25 milijuna kuna, a sve smo to dobili jer smo kroz našu razvojnu agenciju i upravne odjele osposobili ljude za povlačenje sredstava. Bit ćemo sigurno najbolja županija po pitanju povlačenja sredstava iz EU fondova – rekao je Dobroslavić.

Ministrica Žalac poručila je svima kako se uloženi trud najbolje vidi iz količine povučenih sredstava.
– Ovo govori sve o tome na koji način pripremati projekte. Trud i rad se vidi u količini povučenog novca. Nedavno smo pri Ministarstvu osnovali Upravu za otoke, a očekujemo kako ćemo uskoro potpisati ugovor za Dnevnu bolnicu. Moram istaknuti večerasnje otvaranje zgrade C Zračne luke Dubrovnik, ali i skoru izgradnju Pelješkog mosta. Važno je imati i male projekte u ruralnim područjima, ali i velike infrastrukturne projekte – rekla je Žalac.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist