Aktualno

Ministarstvo želi Upravu po svom nahođenju

bolnica medarevo8650

Država, odnosno Ministarstvo zdravlja pod izlikom saniranja dugova želi županijske bolnice uzeti pod svoje, te promijeniti uprave po svom nahođenju.

Mišljenja je župan Nikola Dobroslavić, koji smatra kako županijske bolnice ne mogu same sanirati svoje dugove, niti to, s obzirom na svoj proračun, mogu učiniti županije.
– Sve bolnice u Hrvatskoj imaju problem dugova, koji nastaju zbog nedostatnih sredstava koje HZZO osigurava bolnicama, kako državnim tako i županijskim. No, problem financiranja nije od danas ili jučer, već od osamostaljenja. To je problem sviju nas – rekao je Dobroslavić.

– Država ubire sredstva za zdravstvenu zaštitu te nije realno da županije saniraju dugove. Dug od 80 milijuna kuna Opće bolnice Dubrovnik je naslijeđen, i kako će to sanirati bolnica sama, ili županija. To može riješiti samo država, jer to radi u kliničkim bolnicama, pa to mora napraviti i u županijskim -mišljenja je župan dodavši kako bi pod izlikom saniranja dugova Ministarstvo uzelo županijske bolnice pod svoje, promijenilo ravnatelje, jer većina županija nije iste političke opredijeljenosti kao država, što nije pošteno.

– To ne smije biti izlika za centralizaciju – rekao je župan dodavši kako su i Uprava bolnice i Županija spremne pristati na bilo koji vid kontrole trošenja sredstava.
 

Pročitajte još

IZ ČISTOĆE ZADOVOLJNI Izbjegli smo splitski scenarij s 26 zaposlenih stranaca

Dulist

ČEKA SE KRAJ SEZONE Uskoro ‘makeover’ Male Onofrijeve fontane

Andrea Falkoni Račić

ČOVJEK BEZ MRLJE OSUĐEN NA 30 GODINA Šokirani obitelj i odvjetnica Marka Bekavca

Dulist