Hrvatska

Ministarstvo kulture: O UNESCO-u nakon izbora za EU

zlatar violic 02

Ministarstvo kulture na zanimljiv se način ogradilo od po njih nepovoljnih informacija objavljenih u posebnom izvještaju UNESCO-a pred lipanjsku skupštinu u Dohi, a koje se tiču projekata na Srđu i Bosanci.

– Ministarstvo kulture na vrijeme je dostavilo sve tražene dokumente propisane zakonom. U postupku ocjenjivanja projekata konzervatori su, dapače, smanjili gabarite građevina tako da ne bi narušavali kulturni krajolik i zaštićenu kulturnu baštinu. O drugim aspektima koji zadiru u sferu političkog, a tekst na portalu Index.hr ima samo takvu pozadinu, možemo raspravljati kad završe izbori za Europski parlament’, dio je priopćenja Ministarstva kulture koji je pročitan sinoć u Dnevniku 3 HTV-a.

Naime, Dnevnik je obrađivao informaciju koja je prva objavljena na Indexu, a riječ je o izvješću UNESCO-a za Dubrovnik odnosno za građevinske projekte golfa na Srđu i Bosanci.

– Europski izbori tako su još jednom postali izlika za davanje nejasnih odgovora na jasna pitanja – komentar je sinoćnjeg Dnevnika 3 na odgovor Ministarstva kulture.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist