Grad

MINISTARSTVO I HTZ IMAJU IDEJU KAKO SPASITI SEZONU Hoće li se turistički Dubrovnik odazvati akciji?

c Djir ljeto turisti Stradun 32

– Veliki broj storno grupa prouzročit će gubitke čije će posljedice biti dalekosežnije. Međutim, ova priča u jednom dijelu bi to mogla ublažiti. Ona je došla u pravo vrijeme te je gotovo proročanska. Za gosta je dovoljno da ocijeni na dnevnoj razini okolnosti i uputi se na svoje odredište. Mobilniji smo unutar države. Domaćima je lakše sjesti u automobil i voziti se sat, dva ili pet, nego ukrcati se u zrakoplov – govori za DuList predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić nastavno na provođenje projekta ‘Tjedan odmora vrijedan’ najavljenog još u lipnju 2019.

50 posto niže cijene
Riječ je, naime, o aktivnostima Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice, a čiji cilj je povećanje udjela broja noćenja domaćih gostiju čime bi se izgledno, iako tako nije prvotno planirano, barem jednim dijelom, mogli nadomjestiti gubitci prouzročeni širenjem epidemije koronavirusa COVID-19 iz istočnog bazena na europski kontinent. Domicilno stanovništvo ovim bit će potaknuto na korištenje turističkih usluga u razdoblju od 10. do 19. travnja, a po upola jeftinijoj cijeni.

– Kroz navedenu akciju građani Hrvatske imat će priliku upoznati i posjetiti različite dijelove naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja – poručili si iz HTZ-a za DuList. Kako tvrde, odrađen je niz sastanaka s ključnim dionicima u sustavu turizma te su mnogi od njih iskazali interes za priključivanjem što mogu napraviti zaključno s 1. travnja.

Posebnim letkom Hrvatska gospodarska komora koja pomaže u provedbi programa već je pozvala svoje članove na odaziv, a kako nam iznosi Nikolina Trojić, predsjednica dubrovačko-neretvanske jedna od svrha ovog programa, svakako je na određeni način akumulirati potrošnja i ostaviti je unutar vlastite zemlje. Time bi se, nadalje ističe, dodatno napunio državni proračun, ali i zaposlili kapaciteti bilo da je riječ o smještaju ili ugostiteljstvu te svim vrstama sadržaja u destinaciji.

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je na vašim kioscima od srijede!

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist