Aktualno

MINISTAR NAJAVIO Rušenje u Kuparima krajem ove, početkom iduće godine

tonci glavina

Rušenje objekata unutar ruševnog kompleksa u Kuparima očekuje se krajem ove, najkasnije početkom iduće godine. Najavio je to u Dubrovniku ministar turizma Tonči Glavina istaknuvši kako je upravo prošlog tjedna održao sastanak s investitorom u budući luksuzni resort u Župi dubrovačkoj.
-Na sastanku nam je prezentirano sve što je napravljeno. Optimističan sam jer je investitor pred izdavanjem lokacijske dozvole. Trenutno se bavi pitanjima studije utjecaja na okoliš. Prezentirani su nam planovi. Oni su što se tiče arhitektonskih rješenja kompletno završeni, čak je završen i dio interijera što pokazuje visoku razinu spremnosti. Čim dobiju lokacijsku mogu krenuti s rušenjem. Naime, taj projekt podrazumijeva dosta rušenja prije gradnje i po ovome što nam je rečeno ti bi radovi mogli početi kraj godine, početkom nove. To će biti jako dobro – rekao je na temu Kupara ministar Glavina.
Dotaknuo se i projekta na lokaciji Tri sestrice Vicenca Blagaića. Novinare je, naime zanimalo kako se taj projekt uklapa u održivi turizma.
-Važno je da su razvojni projekti uklopljeni u razvojne planove te destinacije, kao što u ovom slučaju jest. Vjerujem da veliki turistički kompleks takvog tipa, ako se realizira na temelju onoga što sam mogao vidjeti i što je prezentirano u medijima, može samo stvoriti dodanu vrijednost zato što definitivno doprinosi turističkoj politici koja je ovdje već definirana, a to je turizam više i visoke dodane vrijednosti, turizam koji generira dolaske i boravke cijele godine te se daje nova vrijednost – smatra Glavina te dodaje kako nama u Hrvatskoj općenito nedostaje takvih velikih, složenih zahvata u prostoru koji mogu biti jedinstveni.
-Dobro je da se to događa na nerazvijenom prostoru. Dobro je što nije u centru grada nego je projekt izmješten i komunikacijski jako dobro povezan. To može biti samo dodatna vrijednost – zaključio je.

Pročitajte još

OPREZ! Kamena gromada pala na cestu za Bosanku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ČEKAJU NAS VRUĆINE, PA ‘SUMMERKILLER’ Evo kada možemo očekivati zahlađenje

Dulist