Hrvatska

Milanović Miljeniću nudio Bajićevo mjesto

Orsat Miljenić

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, očekuje hoće li premijer Milanović okrenuti palac gore ili dolje.

Državno odvjetništvo dobit će novog prvog čovjeka u travnju ili će splitski pravnik dobiti četvrti uzastopni mandat. Kad ga je 2002. predložio Ivica Račan, Bajić je izabran glasovima SDP-a, dok su HDZ-ovci glasali protiv; potom je opet izabran 2006. zajedničkim glasovima HDZ-a i SDP-a, a 2010. dobio je treći mandat zahvaljujući HDZ-u, dok su, toga puta, socijaldemokrati glasali protiv, piše Jutarnji.

Za malo više od dva mjeseca Mladenu Bajiću istječe mandat, i ako se može suditi prema neformalnim razgovorima s desetak članova vladajuće koalicije, nikada dosad njegov ponovni izbor nije bio ovako upitan.

Nije mu pomoglo  to što se prošli tjedan u Hrvatskom saboru pohvalio podacima iz svoje detaljne statistike i povećanjem broja kaznenih predmeta vezanih za širu korupciju i organizirani kriminal tvrdeći i da je uspješnost USKOK-a narasla čak na 94 posto.

To je statistika, ali bliski premijerov suradnik tvrdi kako Milanović nije promijenio ne baš pozitivno mišljenje o Bajiću. A ono se svodi nas konstataciju kako je svako zamjenjiv i da u DORH-u mora biti još stručnjaka, koji posjeduju znanje i moral, koji su potrebni za ulogu Državnog odvjetnika.

 

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist