Aktualno

MILAN PERIĆ, VODITELJ STUDIJA HOTELSKOG I TURISTIČKOG MENADŽMENTA LIU ‘Dobro su došli svi željni novih izazova i znanja’

milan peric035

Milan Perić na Međunarodnom Sveučilištu Libertas zadnjih je godina angažiran kao predavač i voditelj stu­dija Hotelskog Turističkog Menad­žmenta, vrijednog segmenta usavr­šavanja stručnog praktičnog znanja.

Pokretač i osnivač ovog studija, za ovaj broj DuLista istaknuo nam je prednosti studiranja…

Koje su posebnosti ovog studija u odnosu na slične u Hrvatskoj i što vas je motiviralo pokrenuti ovaj studij u Dubrovniku?
Radi se o jedinstvenom strukovnom studiju koji studente maksimalno pri­prema za tržište rada, visoko odgojne funkcije unutar hotelsko – turističkog sektora, što znači da je studentima omogućena kvalitetna izobrazba, a posebni naglasak se za vrijeme stu­dija daje na suradnju s turističkim gospodarstvom.

Kome je ovaj studij namjenjen i koji su uvjeti upisa?
Studiji su namijenjeni prvenstveno polaznicima koji su završili srednje strukovne škole, te žele dodatno steći i usavršiti stručno znanje kako bi mogli odgovoriti zahtjevima današnjih, a pogotovo budućim zahtjevima gostiju. Budući da cijeli svoj radni vijek radim u turističkoj industriji, bilo hotelskoj ili na izobrazbi kadrova pa slijedom navedenog javila se ideja o pokretanju ovakvog studija u Dubrovniku, što je logičan slijed aktivnosti k usavršavanju mladih stručnjaka u djelatnosti koja prevladava na ovim našim prostorima. Također jedan od razloga pokretanja ovog jedinstvenog stručnog studija je i permanentno obrazovanje koje je potrebno u uvjetima visoke potražnje za kvalitetnom uslugom, te dodatno poticati i afirmirati unutar turističkih krugova.

Uvjeti za upis na turistički i hotel­ski menadžment su završena sred­nja škola, te želja za daljnim uspje­hom i usavršavanjem.
Budući da dobar dio polaznika nakon završetka srednje strukovne škole već negdje radi, studentima je omogu­ćen redovan i izvanredan studij THM. Izvanredan studij je prvenstveno namijenjen studentima koji već rade, a predavanja se uglavnom održavaju u popodnevnim satima. Nakon zavr­šenog turističkog i hotelskog menad­žmenta kandidati su osposobljeni za rad u hotelskoj i turističkoj industriji na različitim složenijim poslovima, a s dodatnim radnim iskustvom zasi­gurno mogu postati izvrsni voditelji odjela u hotelima i hotelski menadžeri.

Najavljeno je i pokretanje Magiste­rija. Kad možemo očekivati ovaj studij?
Sadašnji preddiplomski studij traje tri godine i upravo ovu nastavnu godinu završava prva generacija redovnih i izvanrednih studenata. Pokretanje diplomskog studija planiramo za aka­demsku godinu 2018./2019. pod pret­postavkom da će biti dovoljan broj kan­didata, da se isti i realizira.

Za kraj, što biste poručili potenci­jalnim studentima?
Dosadašnje trogodišnje iskustvo u izvođenju ovih programa pokazalo se opravdanim. Budući je u našem gradu i destinaciji dominantna djelatnost turi­zam, bilo je i za očekivati kako će se se ovakvi studijski programi otvoriti, te tako omogućiti našim mladim ljudima da oni studiraju i iste završavaju i zau­zimaju odgovorne funkcije u našoj turi­stičkoj i hotelskoj industriji. Naravno da smo otvoreni i za studente iz cijele Hrvatske, a očekujemo i studente iz ino­zemstva. Svatko željan rada i usavrša­vanja u turizmu je dobrodošao na ovaj studij. Dobri praktični primjeri, moguć­nosti terenske stručne nastave, gosto­vanja eminentnih stručnjaka kao vanj­skih predavača su samo neke prednosti studiranja na THM Libertas. Svi oni koji su željni izazova, stjecanja novih znanja dobro su došli. Pridružite nam se i isku­site zadovoljstvo studiranja na Sveuči­lištu Libertas u Dubrovniku.

PROMO

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist