DuList IN

MIDSUMMER SCENE Ovacije na prvoj ovogodišnjoj izvedbi jubilarnog 10. izdanja festivala

naslovna midsumer scene 2

Prva ovogodišnja izvedba mjuzikla, adaptacije klasika Julesa Vernea ‘Put oko svijeta u 80 dana’ dobila je duge ovacije punog gledališta na Lovrjencu. Ansambl je ponovno izazvao divljenje posjetitelja iz cijelog svijeta. Izvrsne promjene dijalekata, plesa, kostima te glazba Lea Elsa pravi su odabir za ljetne večeri u Gradu, a najljepša pozornica svijeta kao da je stvorena za ovu adaptaciju.

Dobri vremenski uvjeti u danima ispred nas najbolja su pozivnica za posjetu desetog jubilarnog izdanja jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku, a čije je izvedbe do sada gledalo više od 30 tisuća ljudi.

Predstavu je adaptirao i režirao Sean Aita, dok je glazbu napisao Leo Elso. Scenograf i kostimograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Mondecar, dizajner video projekcija Nikola Kapidžić. Peteročlani ansambl igra četrdesetak uloga, uživo svira, pjeva i glumi, a riječ je o Filipu Krenusu, Leu Elsu, Elliotu Mackenziju, Juliani Barros, i Rhianni Goodwin.

Mjuzikl se prikazuje svake večeri do 7. srpnja, osim  29. lipnja kada će na radost kazališne publike dramska prvakinja Ksenija Prohaska izvesti glazbenu predstavu Marlene Dietrich. Ova glazbena monodrama nastala je prije 25 godina i odigrana je preko 500 puta na pet različitih jezika, u više od 20 zemalja na pet kontinenata. Također, ljubimac dubrovačke i hrvatske publike, pijanist i skladatelj Matej Meštrović vraća se na jubilarno deseto izdanje Midsummer Scene Festivala. On će 30. lipnja u Kneževom dvoru prirediti koncert pod nazivom ‘The Stringbreaker’ koji je posvećen Godini UNESCO-a u Dubrovniku.

Festival je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, uz pomoć dubrovačkih kulturnih institucija i brojnih sponzora. Svi programi ovogodišnjeg Festivala počinju u 21.30 sati. Ulaznice za sva događanja mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na samom ulazu na izvedbe.

Pročitajte još

OSIGURAJ ULAZNICU NA VRIJEME Glazbene zvijezde i vrhunska gastro priča na Kalamoti

Željka Krstulović

Lukrecija Dragić i Jelena Atabeyki dale Dubrovkinjama vrijedne savjete za ljeto

Dulist

IVANA BRAILO DRNAS – TIK TOKERICA ‘ZUANZA IN THE CLOUDS’ Glavi je ponekad mjesto baš u oblacima!

Ivana Mijić Vulinović