Kultura

MIDSUMMER SCENE Ne propustite posljednje izvedbe mjuzikla na Lovrjencu

midsummer 2023 naslovna

Pozivamo sve Dubrovčane i goste našeg Grada da ne propuste priliku vidjeti zaista sjajan mjuzikl. Ovo je vratolomno i zabavno putovanje za cijelu obitelj. Glumci su ovog ljeta dali sve od sebe i zaista ćete svih 95 minuta uživati u avanturama diljem svijeta na Lovrjencu, jednoj od najljepših pozornica na svijetu – izjavile su producentice Midsummer Scene festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.
Naime, u sklopu ovogodišnjeg festivala na Lovrjencu se odigrava mjuzikl Put oko svijeta u 80 dana, koji je, poručuju organizatori, najbolja zabava ovih dana u Dubrovniku. To potvrđuju stotine oduševljenih posjetitelja Midsummer Scene Festivala koji su zajedno s veselom glumačkom družinom proputovali svijetom u 95 minuta. Mjuzikl se igra svake večeri sve do 5. srpnja u 21.30 sati.
Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Sean Aita, glazbu je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji ujedno i igra ulogu Passepartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, Filip Krenus Mr. Fogg. Kostimograf i scenograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

Za kraj festivala 6. srpnja bit će izvedena još jedna praizvedba i to solo mjuzikla ‘Ljubav je fer’ (Priče iz moje ulice) Gorana Karana, koji zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Ovogodišnji će Midsummer Scene Festival zatvoriti na posebnom događanju, 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića predstavljanje engleskog prijevoda Novele od Stanca Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.
Midsummer Scene projekt je Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama, te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

Foto: Vedran Levi.

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist