Kultura

MIDSUMMER SCENE Ksenija Prohaska oduševila kao Marlene Dietrich!

midsummer scene ksenija prohaska 3

Midsummer Scene je prvi put u Kneževom dvoru ugostio glazbenu monodramu Marlene Dietrich nastalu prije 25 godina te time upotpunio jedinstvenu kulturološku priču jubilarnog desetog izdanja ovog prestižnog festivala. Izvrsnim jednosatnim nastupom glumačka i glazbena zvijezda Ksenija Prohaska uspjela je očarati publiku i na svoj način prikazati svijet legendarne njemačke glumice i pjevačice Marlene Dietrich, prateći njen put od berlinskih kabareta do hollywoodske zvijezde.
U impresivnom ambijentu Kneževog dvora, Ksenijin nastup pratio je cijenjeni pijanist Tomislav Parmać, a uz izvrsnu kostimografiju i omiljene Marlenine pjesme publika je doživjela pravi glamur zlatnog doba Hollywooda i otkrila zanimljivi životni put legendarne njemačke glumice i pjevačice.
Midsummer Scene se nastavlja večeras spektakularnim koncertom ljubimca dubrovačke i hrvatske publike, pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića. On će u Kneževom dvoru večeras u 21.30 sat održati koncert pod nazivom “The Stringbreaker”, posvećen Godini UNESCO-a u Dubrovniku. Za ovogodišnji je koncert pripremio jako puno iznenađenja. Skladana je posebna kompozicija koja će tada biti i praizvedena. Znakovitog je naslova DUNESCO. Kao narator pridružit na pozornici će mu se pridružiti Mark Thomas, Britanac sa stalnom adresom u Dubrovniku.
-Večerašnji koncert će biti moj prvi solistički nastup u Kneževom dvoru. Publika zna što može očekivati od mene, ja sam jako energičan, volim komunicirati s publikom. Volim tu interakciju. Ne želim da publika bude ukočena i da ima strah, upravo obrnuto, želim da publika maksimalno bude opuštena!“ – ističe Matej Meštrović te dodaje: “Odsvirat ću nekoliko svojih balada s posljednjeg albuma. Svi posjetitelji dobit će kodove za besplatno preuzimanje albuma. Odsvirat ću i neke kompozicije iz rane mladosti, obrade nekih poznatih bisera klasične glazbe. Bit će veselo, jako energično, puno interakcije s publikom. Spremam i neka originalna iznenađenja – rekao je Meštrović.
Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Pročitajte još

IVONA VLAŠIĆ Fotografija je nešto što može malo ‘prevariti’ vrijeme

Ivana Mijić Vulinović

[FOTO] Publika puna osmijeha i emocija na Meštrovićevom koncertu

Dulist

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ Klapa Kaše osvojila Brončanu plaketu

Dulist