Kultura

MIDSUMMER Henrik V i DSO zaslužni za nezaboravno iskustvo

MOZAIK DSO MIDSUMMER 2018

 

Dva događaja na dva različita mjesta u Gradu bila su prava poslastica za ljubitelje kazališta i glazbe. Dubrovački simfonijski orkestar četvrtu godinu zaredom sudjeluje u ovom festivalu. U umjetničkoj galeriji Dubrovnik održali su koncert Five seasons pod dirigentskom palicom Marc Tarduea, uz naratora Filipa Krenusa, sopranisticu Andreu Marić i tenora Đanija Stipaničeva.

-Od samog početka prepoznali smo potencijal Midsummer Scene festivala, a na zajedničku suradnju zaista smo vrlo ponosni. Za jubilarnu obljetnicu ovog hvalevrijednog kulturnog projekta napravili smo poseban, zahtjevniji program koji na najbolji mogući način predstavlja tematiku Midsummer Scene festivala, a koji je oduševio publiku – izjavio je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat. Orkestar je izveo djela Oberon C. M. Webera, West Side Story L. Bernsteina i Midsummer Nights Dream F. B. Mendelssohna.

-Nekoliko sam puta imao prilike surađivati s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i svaki put to je jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Veseli me što se ova suradnja svidjela dubrovačkoj publici i vjerujem da ćemo je ponoviti – poručio je tenor Đani Stipaničev.

U povijesnom ambijentu palače Sponza peta obljetnica Midsummer Scene festivala obilježena je na malo drugačiji način. Prvi put je izvedena nagrađivana monodrama Henrik V (čovjek i vladar) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra.

-Do sad smo s ovom predstavom posjetili brojne zemlje Europe i Australiju, a evo nas i u Hrvatskoj. Godinama sam želio posjetiti Dubrovnik, a ova predstava pružila mi je prekrasnu priliku za uživanje u ovom gradu. Zaista sam oduševljen, još je ljepši nego što sam zamišljao – oduševljeno je priznao Brett Brown.

Uz izvedbe Sna Ivanjske noći svake večeri do 4. srpnja na Lovrjencu u 21.30 sati, Festival će 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ugostiti poljsku predstavu H(2)O. Nastavlja se i suradnja s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare koji će se održati 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist