Kultura

Mia-Maria Škoda Vulić i Barbara Krilanović predstavile svoju ‘Dvomedijsku fuziju’

dvomedijska fuzija izlozba dvor 1

Dr.sc. Sanja Žaja Vrbica otvorila je u Kneževu dvoru izložbu ‘Dvomedijska fuzija’ autorica Mie – Marie Škode Vulić i Barbare Krilanović.

Koncepcija izložbe temelji se na dva različita, a u ovom slučaju usko povezana medija – fotografiji i slikarstvu. Spajanjem fotografije i slike na zajedničkoj podlozi (platnu), nijansiranim ili oštrim prijelazima stvara se dvomedijska fuzija. Kao zanimljiv i jedinstven temelj za uspostavu fotografsko-slikarske fuzije koriste se motivi povijesne jezgre Dubrovnika. Prva faza u provođenju ove koncepcije je opažanje zanimljivih trenutaka ili lokacija Grada, nakon čega se fotografije printaju na platna u obojenoj tehnici. Druga faza je uklapanje slikarske dimenzije korištenjem akrilnih ili uljanih boja na fotografskom prikazu na način da je spoj klasičnijeg i novijeg medija ponekad neprimjetno implementiran, a ponekad namjerno naglašen. Svaki na svoj specifičan način, ovi mediji grade i prenose jednu zajedničku ‘priču’.

Ovom izložbom Dubrovački muzeji pokrenuli su svojevrsni izložbeni off program u Kneževu dvoru s ciljem da taj prostor postane mjesto umjetničkih susreta, druženja i zajedničkog stvaranja.

Izložba za posjetitelje ostaje otvorena do 23. kolovoza 2020.

 

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

OTVARANJE IZLOŽBE I DONACIJA Poznati sarajevski umjetnik u Flori

Dulist

[FOTO] ‘Hekuba’ oduševila brojnu publiku na Lovrijencu

Dulist