Sport

MEĐU 87 PROJEKATA U DRŽAVI Župa i Konavle dobile sredstva za sportsku infrastrukturu

nogometno igraliste zupa

Općine Župa dubrovačka i Konavle jedine su jedinice lokalne samouprave u našoj blizini koje su dobile sredstva za izgradnju i opremanje sportske infrastrukture. Natječaj vrijedan više od 4 milijuna eura raspisalo je Ministarstvo turizma i sporta, a taj se iznos rasporedio na ukupno 87 sportskih građevina u RH.

Općina Župa dubrovačka dobila je tako 25.290 eura za nabavu i ugradnju umjetne trave na malonogometno igralište NK Župa dubrovačka – SRC Čibača, dok je Općina Konavle dobila 16.300 eura za ‘Workout Konavle’.

Također, na popisu se nalazi još jedan grad u našoj županiji, Grad Metković koji je dobio 66.137 eura za preuređenje igrališta uz glavni teren NK Neretva.

– Ulaganje u sportsku infrastrukturu u posebnom je fokusu Vlade Republike Hrvatske jer je adekvatna sportska infrastruktura važan preduvjet kako bismo sport u svim dijelovima Hrvatske učinili podjednako dostupnim svima, od rekreativaca to vrhunskih sportaša. Zbog toga i svake godine povećavamo iznos za ovaj Natječaj i veseli me što opet imamo odlične infrastrukturne projekte iz cijele zemlje i to za sportske objekte u svim sportovima, od otvorenih vježbališta, nogometnih i teniskih terena, sportskih dvorana i mnogih drugih. Od 2018. godine sufinancirali smo obnovu ili izgradnju više od 250 sportskih objekata u iznosu većem od 14 milijuna eura te ćemo i dalje nastaviti s ovakvim ulaganjima – naglasila je ministrica turizma i sporta Nikolina  Brnjac.

S obzirom na visoka sredstva koja su u pitanju, čak 4.059.198,88 eura, čudi nas kako Grad Dubrovnik nije na ovom popisu. Naime, ulaganje u sportsku infrastrukturu našeg grada i dalje iziskuje visoke novčane iznose.

Foto: Ilustracija: Igralište NK Župa

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist