Hrvatska

Matu Oberanu mandat do 2018. godine

mato oberan

Mato Oberan, dosadašnji predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore (HOK) od lipnja 2014. godine, na današnjoj 1. konstituirajućoj sjednici Ceha, izabran je za predsjednika Ceha u mandatu do 2018. godine. Za potpredsjednika Ceha članovi Ceha izabrali su Boška Edisona iz Zadra.
Mato Oberan rođen je 1970. godine u Dubrovniku, gdje je završio srednju školu poljoprivrednog smjera. U ribarstvu je trideset godina, najprije kao član ribarske družine, zatim kao partner kolegi obrtniku, a od 2002. godine i kao samostalni obrtnik.
Bio je dugogodišnji član i predsjednik Sekcije ribara pri Udruženju obrtnika Dubrovnik, a u mandatu 2011.-2014. bio je predsjednik Ceha ribara Dubrovačko-neretvanske županije, a predsjednik je i u novom mandatu do 2018. godine. Član Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a je od 2011. godine. Iznimno je aktivan u radu komorskih institucija te je dobitnik niza priznanja za dugogodišnji doprinos obrtništvu Dubrovačko-neretvanske županije i zaštiti ribarske struke na razini RH.
U novom sazivu Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a su i Stjepan Nedoklan, koji predstavlja Primorsko-goransku županiju, Danijel Strugar predstavlja Ličko-senjsku županiju, Robert Momić Istarsku županiju, Dušan Prelević Šibensko-kninsku županiju te Antonio Šunjić Splitsko-dalmatinsku županiju.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MINISTAR PRIZNAO ‘Ove godine bilo je prazno 40 posto kapaciteta u privatnom smještaju’

Dulist

Na listama HZZO-a novi lijekovi i pomagala

Dulist

SVE MANJI INTERES ZA STUDIRANJE Logično! U turizmu brže do love i to veće! Sveučilišta ‘spavači prošlih vremena’!

Ivana Mijić Vulinović