Politika

MATO FRANKOVIĆ Nemam ambicija za Sabor. O kandidaturi za novi mandat kad za to dođe vrijeme

mato frankovic 2 1

Nemam ambicija za Sabor – rekao je gradonačelnik Mato Franković u odgovoru na pitanje novinara nada li se da će biti na listi za parlamentarne izbore. Objasnio je to činjenicom kako je teško i zahtjevno paralelno obnašati funkciju gradonačelnika i saborskog zastupnika.
-Skoncentriran sam na ulogu i funkciju gradonačelnika Grada Dubrovnika, a funkciju saborskog zastupnika koristim za sve ono što je potrebno Gradu Dubrovniku u određenom trenutku. Moje rasprave su većinom usmjerene u tom dijelu. Moja prisutnost u Saboru je minimalna, odnosno ona se svodi najvećim dijelom na trenutke kada je potrebno glasati i na trenutke kada se određeni zakon tiče direktno građana Dubrovnika i samog grada – objasnio je.
Na listu će samo ako to njegova stranka bude smatrala bitnim.
-Moja osobna intencija je da ne budem na listi za Sabor jer želim biti skoncentriran na obnašanje dužnosti gradonačelnika Dubrovnika. Međutim, član sam Hrvatske demokratske zajednice. To je stranka koja kao i svaka ima svoja prava i obveze. Ukoliko HDZ smatra bitnim da ja budem na listi, naravno, to neću odbiti jer je moja dužnost takvu funkciju prihvatiti. Ali to nije moj prioritet – iznio je dalje Franković.

Novi mandat?
Na pitanje što je s lokalnim izborima i hoće li se ili ne kandidirati za novi mandat rekao je kako nas od lokalnih izbora dijele još dvije godine.
-O lokalnim izborima se priča onda kad dođu na red. Dvije godine su duge u životu svakog čovjeka, a posebno u obvezama gradonačelnika Grada Dubrovnika. Isključivo i jedino sam skoncentriran na izvršavanje svojih dužnosti i obveza i rješavanje kapitalnih pitanja koji povećavaju kvalitetu života svih naših sugrađana. Kada dođu lokalni izbori, donijet će se sve potrebne odluke, na jednaki način kao godinama prije. Svatko od nas ima pravo imati želje i ambicije, to je ljudski i normalno. Meni je ova dužnost na prvom mjestu, a politiku ćemo ostaviti kad dođe vrijeme za nju – rekao je te istaknuo kako njegove osobne ambicije nikada ne mogu biti ispred ambicija građana.
-Pustimo građane da odluče u trenutcima kad za to dođe vrijeme, a za to nije vrijeme ni danas, ni sutra nego za dvije godine – zaključio je na temu kandidature Mato Franković.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist