DuList IN

MATIJA VUICA SVOM NEPREŽALJENOM JURI Sretan ti rođendan, znam da me čuješ svojom dušom i hvala ti na svim pjesmama i stihovima, mili moj!

matija vuica jurica

U 66 godini 28. prosinca prošle godine preminuo je iznenada glazbenik Jurica Popović ostavivši iza sebe neutješnu životnu družicu, našu poznatu dizajnericu i pjevačicu Matiju Vuicu. Jurica bi danas slavio 67. rođendan. Matija mu je posvetila emotivnu objavu na svom Facebook profilu uz koju je podijelila i jednu od njegovih brojnih kantautorskih pjesama.

-Sve je noćas tako nepredvidivo i konfuzno, slavim u sebi, u svojoj tišini, u mislima, današnji datum 24.09. Rođendan moga Jure. Kopam po kompjuteru ne bih li pronašla neku crticu, tekst vezan za pjesmu “Cijeli život u jednu suzu stane”… Tražim poruku, jer uvijek je pospremao svoje misli vezane uz pjesmu kako bi je približio slušatelju. Već sam i odustala, počela slati medijske objave a onda moja Dijana (koja mi pomaže u ove kasne sate), odjednom sasvim slučajno otkrije ovaj skriveni biser misli:
“Suza je voda, a voda predstavlja svijest, a svijest nam daje spoznaje i znanje. Ipak, ja i dalje znam da ništa ne znam. I dalje se mučim s mnogim pitanjima na koje ne znam odgovore kao što se, pretpostavljam i svi drugi s time muče. U tom kontekstu je ova pjesma obavijena s prikladnom lirikom i zvukovljem. Ne znam od kuda dolazim ni kamo idem, ali znam da će putovanje biti i dalje jako zanimljivo”
Napisao je ovo uz pjesmu koja je trebala biti prvi singl i pospremio, a ja… ja sam lutala i tražila i pitala se, ali sada znam, tu je, vodi me i dalje i uvijek će me voditi jer zna da mi je potreban, moj oslonac, moja ljubav, moj Jure. Sretan ti rođendan, znam da me čujes svojom dušom i hvala ti na ovoj pjesmi, na svim pjesmama i stihovima, mili moj! – napisala je Matija.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA S EUROPSKOG PRVENSTVA] Župske mažoretke u zlatnoj sredini!

Dulist

(FOTO) Lijepa Lejla uživa u Italiji!

Dulist

Ponta Lopud Book Bridge pretvara otok u književnu oazu

Dulist