DuList IN

Matija Vuica objavila novi singl, pogledajte spot ‘U ovom ludom svijetu’

matija vuica spot

Metkovska modna dizanerica te izvođačica Matija Vuica snimila je novi singl i prateći spot. Pjesma ‘U ovom ludom svijetu’ izvučena je iz bogate riznice Jurice Popovića. Napisana prije 35 godina, nije izgubila ništa od svoje aktualnosti, nego još i više pronalazi svoje uporište u svemu što se danas događa.

– Preokupirani neizvjesnošću neke bolje budućnosti u vremenu u kojem je i strah ‘na cijeni’, svaka sigurnost izgubila je značenje. U vremenu u kojem je zagrljaj luksuz, a dodir karikatura života, pokušavamo pronaći neke nove pozicije za održivost – kometirao je autor koji je opisao i nastanak video uratka:

‘Snimati spot na zelinskim vuglenicama, na zgarištu drvenog ugljena, u dimu, pepelu i blatu, bilo je neopisiv komfor i slavlje ljepote u svakom smislu, jer nije važno gdje si nego tko si i čemu stremiš. U tom čudesnom okruženju, hladnoga kišnoga dana, glazba je poletjela vugleničkim poljima oslobođena svakodnevnih stega i daleko od pogleda. U spotu su moda i glazba sjedinjene u svom nastojanju da ‘prelete planine i preskoče mora’. Tamo gdje nema glavnih uloga, gdje priroda određuje pravila igre, tamo samo pjesma ima privilegij biti vladarica. Nezamisliva je blagodat i sreća, moći preskakati granice i okvire, i dalje moći raditi to što ti je životno opredjeljenje, ali je također i zadatak svakog umjetnika progovarati i svjedočiti kroz svoj izričaj o vremenu u kojem živi. Zato ovaj spot, sniman nekoliko dana prije potresa u prosincu, iz budućnosti gledano, priča o jednom sumornom periodu našega života koji je iza nas’.

Video potpisuje Amarie film dok su prateći vokali na pjesmi bili Jadranka Krištof i Dragan Brnas. Snigl je snimao, miksao i masterizirao Mihael Blum.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist