Aktualno

MATE UZINIĆ OŠTRO Biskupija će reagirati i medijski i pravno na nage fotografije u crkvama

Biskup Brbora

Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati – zapisao je biskup Mate Uzinić na svom Facebooku, referirajući se na nedavno održan fotosession dubrovačkog fotografa Stijepa Brbore.

– Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!’ Mate, db – dalje ide kratka poruka biskupa, a šok je izazvan činjenicom kako je Brbora iskoristio vjerske lokacije za nude art fotografiju.

Naime, Deutche Film und Fernsehakademie Berlin akademija za film i televiziju, o kojoj više možete potražiti ovdje, ovih dana snima dokumentarni film ‘The Colour Nude’ u Dubrovniku, a u filmu se pojavljuje i Brbora, njegov opus te njegov nagi model s kojim je nedavno radio. Osim dubrovačkih crkava, korištene su i druge popularne dubrovačke lokacije.

Foto: DuList / Facebook Stijepo Brbora

 

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist