Sport

Mate Dugandžić novi predsjednik NS DNŽ

suker dugandzic 01

Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije na jutrošnjoj je izbornoj skupštini izabrao novo vodstvo, Izvršni odbor i dva zastupnika u Skupštini HNS-a.

Za novog predsjednika izabran je Mate Dugandžić (Gusar Komin), a podpredsjednici su Davorko Obuljen (HNK Dubrovnik 1919.) i Nikola Ujdur (NK Neretva).

Uz njih, za članove Izvršnog odbora izabrani su i Frano Skokandić (NK Žrnovo), Ile Topuzović (HNK Dubrovnik 1919.), Željko Jelić (MNK Square), Pavo Jerković (Maestral Krvavac), Jerko Andrijić (BŠK Zmaj Blato), Hrvoje Vejić (Jadran Luka Ploče), Vlatko Vuletić (NK Župa dubrovačka), Zoran Suton (Neretvanac), Antun Skurić (NK Konavljanin) i Stanko Manenica (NK GOŠK).

Za članove Skupštine HNS-a izabrani su Tomislav Jurjević i Mato Previšić, a zamjenski članovi Mate Dugandžić i Davorko Obuljen. Inače, od 37 delegata, skupštini je nazočilo njih 35.

– Zadovoljan sam jer su podijeljene strane sjele za isti stol. Skupština je dugo pripremana i hvala predsjedniku Šukeru. Vjerujem da će NSDNŽ ići u kvalitetnom smjeru jer posla ima jako puno, posebno po pitanju mlađih uzrasta – kazao je dosadašnji predsjednik, a od danas izaslanik NS DNŽ u Skupštini HNS-a Tomislav Jurjević (NK Orebić).

Novi predsjednik NSDNŽ Mate Dugandžić kazao je kako mu je glavni cilj u četverogodišnjem mandatu uspostavljanje jedinstvene prve i druge županijske lige, rad s mlađim kategorijama i uvođenje reda u sudačkoj organizaciji.
– Prijedlog je Prva s 12 i Druga s osam klubova. lani smo imali sedam prvoligaša, sad bismo im dodali Dubrovnik, Maestral, Orebić, Grk i Jadran LP. Što se tiče omladinskih liga, klubovi će imati obvezu igranja kadeta, jer u malim klubovima nemamo dovoljno juniora. Uz to, organizirali bi U-12 i U-14 lige po centrima, s tim da bi Neretva, GOŠK i Jadran imaju toliko djece da će vjerojatno igrati 1. HNL u toj uzrasnoj kategoriji. Trećeligaši moraju imati juniorsku kategoriju. O povjereniku i vodstvu lige još ćemo razgovarati, trebamo pronaći konsenzus u Izvršnom odboru – kazao je Dugandžić.

Novi predsjednik smatra kako se problem sudaca može riješiti tako da sami klubovi daju prijedlog delegata, a da delegati i suci budu iz mjesta u kojem se odigrava utakmica.
– Imat ćemo sudačku komisiju koja će pratiti rad sudaca. Ako ne sude kako treba, bit će sankcionirani. Ako komisije ne budu djelotvorne, postoji Izvršni odbor koji će ih mijenjat. Želimo izbjeći gonjanje sudaca i te gluposti, da ne dolaze na utakmicu – kazao je Dugandžić, dodavši kako su svjesni „koliko smo izgubili zbog glava i taštine“.

– Sve zemlje ulažu u nogomet, a mi pričamo o pozicijama. Želim da sve bude u interesu nogometa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, da se održi sustav natjecanja i da uključimo što više djece – kazao je u prvom komentaru predsjednik HNS-a Davor Šuker, dodavši kako će nacionalna krovna organizacija već u ponedjeljak donirati 50.000 kuna Savezu.

Osvrnuo se i na temu gradnje kampa i stadiona, posebno kad je riječ o Dubrovniku.
– Bitno je da se plasiramo u Brazil, a naravno da nam treba mjesto gdje će se naše selekcije pripremati, jer se igra preko 200 utakmica godišnje, od ženskog nogometa do futsala. Zašto u Dubrovniku ne bismo imali neki 'stadiončić', zašto ne udružiti klubove? Razgovarao sam s županom i gradonačelnikom. Koliko Županija da za nogomet u idućoj godini, Savez će dati još toliko. Problem je infrastrukture, ali sve trebamo papirnato riješiti. Riječ je o dužem periodu i ne možemo obećati novi stadion. Bit će regionalnih kampova, a nacionalni kamp treba po meni biti u Zagrebu. Nemojte me sada hvatati politički, već zbog toga što reprezentacija igra svoje utakmice u Zagrebu. U suradnji s Vladom do 2020. godine imamo projekt nacionalnog stadiona od 50.000 navijača, briga me gdje će to biti. Imamo lijepih projekata, na primjer Dugopolje i Sinj. Ne mora biti 50.000, može i 5.000. Treba nam komfor, a ne velik stadion. Tu trebamo kopirati Slovence, koji su ulaskom u EU izvukli sredstva – kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist