Barbara Grubišić s Pelješca pripremila je jedan od tri uspješna rižota s kozicama, što je bio zadatak u prvoj fazi borbe za mjesto u timu, konkretno, timu chefa Stjepana Vukadina. Time je osigurala ulazak u ‘klub 21’ najboljih kuhara amatera u osmoj sezoni popularnog kulinarskog showa Nove TV.
– Kremoznost je dobra, kozice su dobro tehnički obrađene, ne strši sol, ne nedostaje je. Može bolje, ali je jako dobro – komentirao je chef Stipe te Barbari uručio pregaču.
Bitan je bio savršen balans teksture i okusa, a posebno su kandidati trebali paziti da se riža ne prekuha.
Chef je zatražio od kandidata da u izazovu koji je odabrao za njih poštuju pravila struke, svaku namirnicu, te da modernom prezentacijom i suvremenim tehnikama stave na tanjur poznato jelo, kakvo je bilo i na pokaznom tanjuru.
Natjecatelji su jelo mogli samo vidjeti, a za njega nisu dobili recept. Dodatan izazov bio je detektirati namirnice koje su bile ‘uljezi’ i nisu spadale u jelo. Imali su 40 minuta da naprave savršeni rižoto.
Stipe Vukadin bira svojih sedam kandidata, a uz Barbaru izazov su uspješno dosad odradili Renata Burić i Vjekoslav Krsnik.