DuList IN

Maškare preuzimaju Grad

karneval fest

Dubrovčane i njihove goste i ove godine očekuju maškarane zabave u sklopu Dubrovnik karneval festa.

Kako najavljuju organizatori, program obuhvaća zanimljiva kulturna, glazbena i sportska događanja – tematske izložbe, koncerte, cirkuske programe, pomorsku regatu, bal, operetu, festival zabavne glazbe te posebno osmišljen program za djecu.

Novost u ovogodišnjem programu su tematski kulturno-glazbeni programi koji povezuju Dubrovnik i njegove „gradove prijatelje“, a prvi u nizu je grad Sarajevo koji i 'otvara manifestacju. Naime, sve počinje 1. veljače otvorenjem izložbe „Sarajevo u Dubrovniku, prijateljstvo koje traje“ u galerijskom prostoru Luža gdje će svoje radove predstaviti istaknuti umjetnici iz Sarajeva.

Slijedi koncert „Opereta mix pod maskama“, koji će se 6. veljače održati u Kazalištu Marina Držića. Nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar, sopranistica Lidija Horvat Dunjko, mezzosopranistica Blanka Tkalčić, tenor Goran von Karkin i bariton Ronald Braus, a izvedbom će ravnati maestro Vladimir Kranjčević. Dan kasnije, 7. veljače na programu je Festival zabavne glazbe uz sudjelovanje Tereze Kesovije, Iva Amulića, Buca Pende, klapa Maestral, Ragusa, Mareta, Ragusavecchia, Kaše, a poseban gost večeri je Hari Mata Hari.

Možemo izdvojiti i Karnevalsku regatu, koja se održava 8. veljače, s 18 posada iz Dubrovnika, Kotora, Splita, Rijeke i Sarajeva, a građane i njihove goste na Stradunu će zabavljati i akrobati Albanskog nacionalnog cirkusa s atraktivnim programom za djecu i odrasle, kao i učenice baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića te plesači Plesnog studija Lazareti, studija Step & Jazz, Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik i Plesnog studija 3V. Večernji dio subote rezerviran je za Kapetanski bal pod maskama. Sve završava u nedjelju, 10 veljače Gastro koktelom i pozdravnom paradom Albanskog nacionalnog cirkusa.

Pročitajte još

NOVI TJEDNI PROGRAM Noć Rijeke dubrovačke uz Giuliana!

Dulist

NEDJELJNA ŠPICA Stradun je pun, ispijaju se kave, traži se hlad

Dulist

NAKON VJENČANJA U DUBROVNIKU Liam i Nicole Stewart čekaju drugo dijete

Dulist